Instant Pot sinaasappel kip is heerlijk sappig en een klein tikje zoet. Zelf serveren wij de kip met rijst en edamame boontjes, maar deze kip is ook heel lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree!
Instant Pot sinaasappel kip mét een knapperig velletje
Nadat we de sinaasappel kip bereid hebben in de Instant Pot, maken we deze nog af door ze kort te grillen. Dit geeft extra smaak, een knapperig korstje én ze zien er ook nog eens extra lekker uit. Wanneer je een Instant Pot Crisp hebt kun je dit doen door de Crisp deksel op de pot te plaatsen en een paar minuten te verwarmen. Een andere optie is je kip een paar minuten onder een hete grill van je oven te plaatsen of ze even op de barbecue te leggen.
Wist je al dat we een nieuw e-book voor de Instant Pot hebben deze zomer? Je vindt het boek hier: E-Book: Vakantierecepten voor de multicooker
Welke kip gebruik je?
Meestal gebruik ik kippendijen met bot en vel voor dit recept. Het bot zorgt ervoor dat de saus extra veel smaak krijgt en het velletje maakt het lekker knapperig. Wie is daar nou niet gek op? Laatst kon ik geen kippendijen krijgen, maar wel kippenbouten. Deze heb ik zelf doorgesneden bij het gewricht, dan heb je ook een dij en een kippenpoot. Dit werkt ook heel goed en is vaak een stuk goedkoper. Heb je geen Crisp deksel en geen oven (of airfryer!) tot je beschikking? Ga dan voor kippendijen zonder vel!
Pin deze Instant Pot sinaasappel kip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.