Instant Pot sinaasappel kip

Deel met vrienden en familie

Instant Pot sinaasappel kip is heerlijk sappig en een klein tikje zoet. Zelf serveren wij de kip met rijst en edamame boontjes, maar deze kip is ook heel lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree!

Instant Pot sinaasappel kip mét een knapperig velletje

Nadat we de sinaasappel kip bereid hebben in de Instant Pot, maken we deze nog af door ze kort te grillen. Dit geeft extra smaak, een knapperig korstje én ze zien er ook nog eens extra lekker uit. Wanneer je een Instant Pot Crisp hebt kun je dit doen door de Crisp deksel op de pot te plaatsen en een paar minuten te verwarmen. Een andere optie is je kip een paar minuten onder een hete grill van je oven te plaatsen of ze even op de barbecue te leggen.

Wist je al dat we een nieuw e-book voor de Instant Pot hebben deze zomer? Je vindt het boek hier: E-Book: Vakantierecepten voor de multicooker

Sinaasappel kip uit de multicooker high pressure
Kip met sinaasappelsaus uit de Instant Pot

Welke kip gebruik je?

Meestal gebruik ik kippendijen met bot en vel voor dit recept. Het bot zorgt ervoor dat de saus extra veel smaak krijgt en het velletje maakt het lekker knapperig. Wie is daar nou niet gek op? Laatst kon ik geen kippendijen krijgen, maar wel kippenbouten. Deze heb ik zelf doorgesneden bij het gewricht, dan heb je ook een dij en een kippenpoot. Dit werkt ook heel goed en is vaak een stuk goedkoper. Heb je geen Crisp deksel en geen oven (of airfryer!) tot je beschikking? Ga dan voor kippendijen zonder vel!

Instant Pot sinaasappel kip

Instant Pot sinaasappel kip is heerlijk sappig en een klein tikje zoet. Zelf serveren wij de kip met rijst en edamame boontjes, maar deze kip is ook heel lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
HP in de Instant Pot 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 600 tot 700 gr kip met bot en vel
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 0.5 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing * zie notitie
  • 1 eetlepel shaoxing wijn Chinese kookwijn (optioneel)
  • 150 ml bouillon kip
  • zout

Instructies

  • Was de sinaasappel goed. Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de knoflook fijn.
    1 sinaasappel, 2 cm gember, 3 teentjes knoflook
  • Pers de sinaasappel uit en meng dit samen met alle andere ingrediënten (behalve de bouillon) tot een marinade. Laat de kip zo 15 minuten marineren.
    4 eetlepels sojasaus, 0.5 theelepel sesamolie, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel shaoxing wijn, zout
  • Plaats nu alle ingrediënten, inclusief bouillon, in de Instant Pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 7 minuten.
    600 tot 700 gr kip, 150 ml bouillon
  • Haal de kip uit de saus en proef de saus. Gebruik nu de SAUTE knop om de saus in te dikken met eventueel wat extra honing, soja of zout. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door.

Afmaken met de Instant Pot Crisp

  • Haal de saus uit de pan, plaats het grill mandje in de pot en leg daar je kip op.
  • Plaats de Crisp deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand. Serveer met de saus!

Afmaken in de oven 

  • Verwarm de grill voor. Leg de kip op een bakplaat. Plaats in de oven en gril tot de bovenkant mooi bruin is. Serveer met de saus!

Notities

* Geen fan van honing of wil je een meer intense sinaasappelsmaak? Vervang dan de honing door sinaasappel-marmelade!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Instant Pot, instant pot crisp, instant pot kip, kip

Pin deze Instant Pot sinaasappel kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot sinaasappel kip

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close