Instant Pot spareribs zijn wat mij betreft nu al de ontdekking van het jaar. Met de hulp van de Instant Pot maak je de allerlekkerste malse en sappige spareribs. Restaurantwaardig, al zeg ik het zelf. En dan niet zo’n slecht restaurant waar ze gortdroge ribs serveren, die tussen je tanden blijft steken, nee, een echt goed restaurant waar de botjes van het vlees vallen. Insmeren met een dry rub, even laten intrekken en vervolgens, nadat ze ingesmeerd zijn met een heerlijke sweet, sticky en een tikje spicy glaze, gaan ze nog even onder grill. Makkelijker kan haast niet, oké bestellen, maar dat is het punt nu even niet.
Spareribs uit de Instant Pot?
Als je aan spareribs denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan de BBQ en niet zo snel aan een snelkookpan als de Instant Pot. Toch is het een ideale combinatie. Met de pot gaar je de ribs in korte tijd, zonder dat ze droog worden en veel smaak verliezen door eindeloos te koken. Je bent dan nog niet klaar, om ze echt lekker te maken moeten ze nog even gegrild worden voor een knapperige buitenkant. Natuurlijk kan de heerlijke glaze dan ook niet ontbreken. Uiteraard kunnen de ribs ook heel goed afgemaakt worden op de BBQ.
Varkens- of kalfsspareribs
Beiden lekker op hun eigen manier, maar varkensspareribs zijn in Nederland de meest gangbare spareribs. Waarschijnlijk omdat die het goedkoopst zijn en we in Nederland nou eenmaal veel varkensvlees eten. De ribs die ik gebruikte voor dit recept zijn kalfsribs. Twee redenen, ik vind zelf kalfsspareribs iets lekkerder combineren met de Aziatische smaken, maar misschien nog wel belangrijker ik kon ze deze keer makkelijk krijgen. Zelf koop ik regelmatig ribs, zo ook deze spareribs voor in de Instant Pot, bij de Sligro. Ondanks dat kalfsribs minder vet zijn, zijn ze zeker niet minder mals.
Pin deze Sweet & Spicy Instant Pot Spareribs!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.