Instant Pot Sticky Chicken

Deel met vrienden en familie

Super snel sticky chicken met de Instant Pot. Dit recept is sowieso een succes, bij groot EN klein!

Instant Pot Sticky Chicken

Deze Instant Pot Sticky Chicken is heerlijk hartig met een vleugje zoet. De smaakmakers zijn hoisinsaus, knoflook, gember en mandarijnsap! Die laatste kun je ook vervangen door sinaasappel natuurlijk

De saus maak ik heel eenvoudig door alle ingrediënten in de NutriBullet te gooien en te pureren; lekker lui. Je kunt natuurlijk ook de knoflook teentjes en gember heel fijn snijden, maar dit is voor mij echt een recept om te maken als ik weinig zin heb en gewoon snel klaar wil zijn.

Instant Pot Sticky Chicken
Sweet en stick kip uit de Instant Pot

Dump & Go Instant Pot recept

Dit recept is een wat ze in Amerika een ‘Dump en Go’ recept zouden noemen. Je dumpt alles in de pot, drukt op de knop en het is GO. Super simpel dus. Je zou de kip in dit recept ook eerst kunnen aanbraden met de saute fuctie om het nóg lekkerder te maken.

Je zou zelfs alle ingrediënten in een zak in de vriezer kunnen stoppen en dan, zodra je het wilt gaan maken, gooi je alles in je Instant Pot. Zelf bereid ik het dan liever helemaal en vries het resultaat dan in.

Instant Pot Sticky Chicken

Super snel sticky chicken met de Instant Pot. Dit recept is sowieso een succes, bij groot EN klein!
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
HP in de Instant Pot 7 min
Totale tijd 22 min

Ingrediënten

  • 750 gr kippendijen
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 eetlepels mandarijn sap
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 200 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon

Toppings

  • 1 lente ui
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes en doe in een pot.
    750 gr kippendijen
  • Pers de mandarijnen in een maatbeker en voeg hier de gember, knoflook, hoisinsaus en het verkruimelde blokje bouillon bij. Vul aan tot een totaal van 250 ml met water.
    4 teentjes knoflook, 3 cm gember, 3 eetlepels mandarijn, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 blokje kippenbouillon, 200 ml water
  • Mix dit allemaal tot een gladde saus en giet bij de kip. Roer door.
  • Schep de bruine suiker bovenop, niet roeren!
    3 eetlepels bruine suiker
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 7 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 2 minuten om natuurlijk leeg te lopen en doe daarna een quick release. Je kunt ook voor een volledige natural release gaan.
  • Met SAUTE functie kun je de saus tot de gewenste dikte inkoken. Meng eventueel een eetlepel maïzena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.
  • Bestrooi met lente ui en geroosterde sesamzaadjes!
    1 lente ui, 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, fushion
Trefwoord: dump & go, Instant Pot, instant pot kip, kip, kippendijen, sticky

Pin dit recept voor Instant Pot Sticky Chicken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Sticky Chicken

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close