Surinaamse beef masala, maar dan in een fractie van de tijd met de hulp van een hogedruk pan zoals de Instant Pot. Heerlijke, boterzachte stukjes rundvlees met de kenmerkende Surinaamse smaken. Dit recept kan natuurlijk ook gemaakt worden in een Crockpot Express, Ninja foodi of andere multicooker met hoge druk.
Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken. Of neem een kijkje bij de Indonesische recepten; vanwege de overeenkomsten met de Surinaamse keuken denk ik dat je daar dan ook veel lekkers vindt!
Zo maakte ik in de Instant Pot ook al eens Roti Kip, wat eigenlijk kip masala is. Roti is namelijk de plaat/pannenkoek die je bij de kip eet. Alleen zoeken mensen in Nederland nu eenmaal op: roti kip.
Gebruik Surinaamse en/of Hindoestaanse Masala
Masala kennen de meeste mensen uit de Indiase keuken; veel gerechten gebruiken garam masala (maar er zijn nog veel meer variaties). Die masala kun je in theorie ook gebruiken voor Surinaamse recepten, maar de smaak is net even anders. Bij de toko en de Albert Heijn (misschien ook andere supermarkten) kun je ook Hindoestaanse en/of Surinaamse masala kopen, die wil je hebben voor dit recept!
Pin deze Instant Pot Surinaamse Beef Masala!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Voor hoeveel personen zijn de recepten?
Hi Cindy, afhankelijk van wat je er bij serveert haal ik hier zelf 8 tot 10 porties uit
Als je dit halveert of zelfs maar 1/4 maakt, blijven de instellingen op de ip dan zelfde of niet je die ook halveren?
Instellingen blijven het zelfde!
Wat is lekker om hierbij te serveren
Rotiplaat en kouseband
Aha gewoon hetzelfde als de kip. Heel erg bedankt voor uw reactie