Instant Pot Tortilla Taart

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Tortilla Taart is een heerlijk, maar ook bijzonder simpel recept. Helemaal student-, kids- en ‘uitgebluste volwassene van welke leeftijd dan ook’-proof! Je kunt van tevoren je chili con carne helemaal zelf maken in de Instant Pot, maar je kunt ook gewoon iets kant-en-klaar kopen uit de supermarkt.

De Instant Pot Tortilla Taart

Hoewel je bij tortilla taart misschien aan de Mexicaanse keuken denkt, is dit recept alles behalve authentiek Mexicaans. Maar lekker is het wel. Mexicaanse smaken tussen lagen van wraps, samen afgebakken in je Instant Pot. Uiteraard met een lekkere laag kaas bovenop. Niet doorvertellen, maar ook met Bolognesesaus is dit gerecht ontzettend lekker.

Liever minder koolhydraten? Ga dan voor een chili zonder bonen en gebruik koolhydraatarme wraps. Die kun je heel makkelijk zelf maken, maar ze zijn ook te koop in de supermarkt.

Welke Instant Pot?

Deze Instant Pot Tortilla Taart is in alle soorten Instant Pots (en andere multicookers, zoals bijvoorbeeld de Crockpot Express) te maken. Wil je echter een laagje gegratineerde kaas bovenop zoals op de foto, dan is een Instant Pot Crisp de beste keuze. Heb je deze niet, dan kan je de kaas ongegratineerd laten, of de tortilla taart even kort onder de grill van je oven zetten.

We hebben bij Flying Foodie nog veel meer Nederlandse Instant Pot recepten. Een groeiend aantal van deze recepten maakt ook gebruik van de extra functionaliteit van de Crisp!

Instant Pot Tortilla Taart

Instant Pot Tortilla Taart is een heerlijk, maar ook bijzonder simpel recept. Helemaal student-, kids- en ‘uitgebluste volwassene van welke leeftijd dan ook’-proof! Je kunt van tevoren je chili con carne helemaal zelf maken in de Instant Pot, maar je kunt ook gewoon iets kant-en-klaar kopen uit de supermarkt.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 8 minuten
Totale tijd 23 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 pak wraps medium
  • 1 recept chili con carne of eigen recept
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 kleine beetje olie
  • 250 ml water

Lekker erbij

  • 1 lente-ui fijn gesneden
  • 1 bosje koriander fijn gesneden
  • 1 portie guacamole
  • zure room
  • hot sauce

Instructies

  • Zet je trivet in je binnenpan en giet hier 250 ml water bij.
    250 ml water
  • Vet je vorm heel licht in, je kunt ook een stukje bakpapier gebruiken.
    1 kleine beetje olie
  • Leg een wrap onderop en leg hier 1/4 deel van je chili op, gevolgd door een goede hand geraspte kaas. Herhaal tot je wraps op zijn en eindig met een goede laag kaas bovenop de laatste wrap.
    1 pak wraps, 1 recept chili con carne, 1 zakje geraspte kaas
  • Dek de vorm af met aluminiumfolie. Raakt je folie je kaas aan? Leg dan een klein stukje bakpapier bovenop je kaas, voordat je aluminiumfolie er over gaat, zodat het niet blijft plakken.
  • Zet je bakvorm in de pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 6 minuten.
  • Ga voor een quick release (QR) en open de pot.
  • Haal de bakvorm uit de pan (voorzichtig, heet!), verwijder de folie en giet het vocht uit de pan. Besprenkel met kaas en plaats de Crisp-deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 2 minuten op de hoogste stand.
    Geen Crisp-deksel? Plaats dan je tortilla taart in de oven onder de grill of laat het hier bij. Je kaas zal dan wel gesmolten zijn, maar niet knapperig.
  • Serveer met toppings en sausjes naar keuze!
    1 lente-ui, 1 bosje koriander, 1 portie guacamole, zure room, hot sauce
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion
Trefwoord: Instant Pot, instant pot crisp

Pin deze Instant Pot Tortilla Taart!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Tortilla Taart

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close