Instant Pot witte aspergesoep is de bekende klassieker, maar dan uit de multicooker. Zoals je gewend bent: vol smaak en super simpel te maken. Houd de soep puur, met alleen asperges, of voeg bijvoorbeeld een gekookt ei, verse kruiden, ham of zalm toe!
Witte asperges uit de Instant Pot
Het Nederlandse witte aspergeseizoen is weer begonnen en om dit te vieren kreeg ik een heerlijke doos met dit ‘witte goud’ opgestuurd. Wij zijn gek op witte asperges en eerder vond je al recepten voor asperges met labneh, granaatappel, hazelnoot, munt en sumak en flammkuchen met witte asperges en zalm. Niet eerder bereidde ik asperges in de Instant Pot, maar dat ging helemaal prima. Met twee minuten waren ze perfect gaar, maar nog wel stevig, precies zoals je ze wilt. Als je echt van die hele dikkertjes hebt, kun je misschien beter voor drie minuten gaan.
Instant Pot witte aspergesoep
Je kunt aspergesoep op verschillende manieren bereiden. Ik besloot het bij de klassieke bereiding te houden, maar dan wel uit de Instant Pot. Dus niet alles erin, aanzetten en klaar, maar we bereiden de asperges zelf eerst kort, zodat de smaak goed behouden blijft.
Daarna maken we van de schillen en kontjes een bouillon. Je zou hier kunnen stoppen, maar een klassieke aspergesoep is gebonden. Dit doen we heel eenvoudig door een roux te maken en een deel van de asperges er doorheen te pureren. Uiteraard zonder de topjes (die zijn té lekker), deze serveer je los bij de soep.
Pin dit recept voor Instant Pot witte aspergesoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat een heerlijke aspergesoep, ik miste alleen een snufje nootmuskaat. Ik snij er reepjes beenham door.
Nootmuskaat is inderdaad een lekkere toevoeging