5 ‘Must have’ Instant Pot accessoires

Deel met vrienden en familie

Instant Pot accessoires: er zijn er veel, maar welke moet je nou echt hebben? Welke zijn echt het geld waard? En heb je eigenlijk wel extra’s nodig of is een pot alleen al goed genoeg? Vandaag delen we onze must haves!

Laten we beginnen met het laatste: je hebt deze accessoires niet nodig om goed te kunnen koken met de Instant Pot. Zelf heb ik ruim een jaar vrij intensief gekookt en alle recepten gemaakt die je kunt vinden op pagina Nederlandse Instant Pot recepten, zonder speciale accessoires. Toch ben ik erachter gekomen dat een aantal zaken je leven toch net even wat makkelijker kunnen maken!

5 Must have Instant Pot accessories

Een stoommandje

Als je maar één ding van dit lijstje koopt, laat het dan het stoommandje zijn. Daar krijg je absoluut geen spijt van! Behalve voor  het stomen van groenten, gebruiken wij het mandje ook voor bijvoorbeeld het koken van meerdere eieren tegelijk (gaat makkelijker dan met het meegeleverde trivet) en voor stamppotjes. Als je klaar bent haal je het mandje met een vloeiende beweging uit je pot en blijft het vocht netjes achter.

Je wilt natuurlijk wel een stoommandje dat helemaal goed in je pot past. Wij raden deze of deze aan, let op dat je de juiste maat kiest!

Nieuwe siliconen ringen

Hoe goed je de pot en ringen ook schoonhoudt, op een gegeven moment trekt de geur van het eten in de siliconen ring, die in de deksel van je pot zit. Dit kan geen kwaad en is meestal ook niet zo’n probleem, tenzij je iets zoets wilt maken, zoals bijvoorbeeld een cheesecake, lemon curd of Instant Pot dulce de leche. Dan kunnen de smaken in je zuivelhoudende producten trekken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Een extra, nieuwe siliconen ring is dan een simpele oplossing. Ze komen in verschillende kleuren, zodat je makkelijk kunt onthouden welke ring je waarvoor gebruikt, bijvoorbeeld een aparte ring om yoghurt te maken.

Je koopt de ringen bijvoorbeeld hier goedkoop op Amazon of hier op bol.com voor de 6 liter variant.

Siliconen mini ovenhandschoenen

Normaal gesproken gebruiken we gewoon ouderwetse ovenhandschoenen in de keuken. Werken prima voor afgieten en dingen uit de oven halen. In combinatie met de Instant Pot zijn het ondingen, bijvoorbeeld wanneer je de binnenpan uit de pot haalt, of wanneer je de Pot-in-Pot methode gebruikt. Ze zijn gewoon te dik en je hebt te weinig controle over je vingers. Siliconen mini handschoenen werken dan veel beter!

On andere te koop bij bol.com, maar ook zeker wel in de meeste kookwinkels.

Een ‘sling’

Mocht je nou regelmatig de pot-in-pot methode toepassen, dan is een sling eigenlijk ook een must have. Die plaats je onder je pot (hoef je de trivet niet te gebruiken). De sling heeft lange handvaten waarmee je zo alles er in één keer weer uit hijst. Werkt makkelijker dan de handschoentjes van hierboven, maar ik vermoed dat (behalve voor de Instant Pot) je ze niet vaak zal gebruiken voor iets anders.

Je koopt een sling bijvoorbeeld hier op Amazon of hier op Bol.com.

Een Instant Pot Basiskookboek

Alles begint bij de basis. Een goede basis gaat je helpen je Instant Pot beter te begrijpen en daarmee kun je op een gegeven moment ook makkelijker zelf recepten bedenken. Wij hebben wekenlang (misschien waren het zelfs maanden) gewerkt aan een e-book met de beste basisrecepten voor de Instant Pot. Keer op keer weer hetzelfde bereiden in de pot, dan weer een minuut langer, of toch korter? Gaan we voor een volledige NR, een halve of toch een QR? Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar vindt alle basisrecepten in ons e-book.

voorpagina basis recepten voor de Instant Pot

Je kookt het E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot in de Flying Foodie webshop.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close