10 tips voor de beginnende Instant Pot gebruiker

Deel met vrienden en familie

Net een Instant Pot gekocht? Dan hebben wij 10 tips voor jou als beginnende Instant Pot gebruiker, waarmee je meteen een vliegende start maakt. Wij gebruiken deze magische pot zelf al een flinke tijd, en wat zouden wij blij zijn geweest met deze tips!

10 tips voor de beginnende Instant Pot gebruiker, hier komen ze:

  1. Let op dat je de knop omzet naar ‘sealing’, anders kan de druk niet opbouwen en blijf je duimpjes draaien.
  2. Er zit geen startknop op de Instant Pot op de meeste modellen (zoals de DUO). Nadat je de tijd hebt ingesteld, gaat de pot vanzelf de druk opbouwen. Dat voelt een beetje gek de eerste keren. De versie met een Crisp hebben wel een Startknop.
  3. De timer gaat pas lopen zodra de druk is opgebouwd. Het klopt dus dat je in het begin geen timer ziet afgelopen!
  4. Nadat de timer afgelopen is, zal de Instant Pot een piepsignaal geven en daarna zal de tijd oplopen met een L ervoor (L staat voor ‘lapsed’). Zo betekent L0:03 dat de pot al 3 minuten klaar is en bezig is met een ‘natural release’. Lees onder meer over wat een ‘natural release’ precies is.
  5. Een Instant Pot heeft altijd vocht nodig om druk op te bouwen, ongeveer 250 ml. Vocht hoeft niet alleen uit water te bestaan, ook andere ingrediënten bevatten vocht. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, groente of fruit.
  6. Het bereiden van het gerecht duurt langer dan de tijd die je instelt. De pot heeft tijd nodig om druk op te bouwen. Pas nadat de druk opgebouwd is, zal de pot een piepsignaal geven en zal ook je timer gaan aflopen.
  7. Plaats je Instant Pot niet op een fornuis of de kookplaat. Als die aangaat, kun je Instant Pot weggooien. Mocht je denken, dat gebeurt toch niet? Helaas kun je online heel veel voorbeelden vinden van mensen die op die manier hun Instant Pot hebben verpest.
  8. Verplaats de Instant Pot door de hendels aan de zijkant te gebruiken. Dit is een stuk veiliger dan het gebruiken van de hendel boven op, die kan namelijk opendraaien tijdens het verplaatsen.
  9. Ruim je Instant Pot op met de deksel op zijn kop. Dit zorgt ervoor dat de rubberen ring in de pot beter kan luchten. Zo trekken er minder geurtjes in de rubberen ring.
  10. Gebruik de SAUTE functie en een maïzenapapje om je sauzen en stoofpotten dikker te maken na de bereiding!

Bonus tip: word lid van onze Instant Pot Facebook groep! Hier delen we recepten én tips met elkaar.

Meer handige informatie over de Instant Pot

Meer weten over de Instant Pot? Lees dan ook eens de volgende artikelen:

Klaar om te beginnen met de Instant Pot?

Ben je helemaal klaar om te beginnen, maar ben je nog op zoek naar een goed (Nederlands geschreven) recept voor de Instant Pot? Dan zit je hier goed. Op Flying Foodie vind je overheerlijke Instant Pot recepten, allemaal in het Nederlands geschreven. Alle recepten zijn makkelijk en (dankzij de Instant Pot) snel te maken. We hebben recepten voor je in de volgende categorieën:

 

Pin deze beginnende Instant Pot gebruiker tips!

Deze tips niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen helpen met de beste Instant Pot tips, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

tips voor beginnende Instant Pot gebruikers

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close