Wat is een Sling?

Deel met vrienden en familie

Wat is een ‘sling’ voor de Instant Pot, hoe gebruik je een sling en waar kun je er eentje kopen? We geven antwoord op al je vragen, zodat jij vervolgens weet of je er ook eentje nodig hebt! Lees dus verder over deze handige accessoire.

Wat is een sling?

Een sling is eigenlijk een soort siliconen houder van een paar centimeter dik. Het heeft twee handvaten, waaraan je de sling makkelijk kunt tillen.

Instant Pot sling voor pot in pot

Hoe en waar gebruik je een sling voor?

Een sling gebruik je bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van de pot-in-pot methode bij je multicooker. Je plaatst de sling op de bodem, giet daar het water bij en zet daarop je pot met eten dat je wilt bereiden, zodat deze de bodem niet raakt. Nadat je pot klaar is, til je dan zo (met de hengels) je pot uit de binnenpot.

Ideaal als je een lasagne maakt en bij het maken van een cheesecake is het bijna essestieel te noemen. In theorie kun je het ook zonder doen, maar dan is het echt een heel gedoe en de kans op knoeien zeer groot. 

Je kunt de sling ook goed als vervanger van je trivet gebruiken.

Instant pot Sling met gaatjes voor eieren

Sommige slings hebben mooie ronde gaten, waar precies eitjes in passen. Heel handig voor het koken van eieren in de Instant Pot. Zeker als ik gevulde eieren of pittige eiersalade maak pak ik mijn Instant Pot erbij.

Je kunt de sling ook gebruiken om grotere groentes te stomen, zoals bijvoorbeeld bloemkool. Voor kleinere groentes is een stoommandje handiger.

Waar koop je een sling?

Een sling kun je makkelijk bestellen op Bol.com of Amazon Nederland en Duitsland. Ik zou zelf gewoon even kijken waar ze een aanbieding hebben.

Je kunt vaak ook een sling kopen op Ali, Temu en soortgelijke websites. Alleen hou wel in gedachten dat je dan geen zekerheid hebt over de kwaliteit en het soort siliconen dat ze gebruiken. Gezien het hier om voedselbereiding gaat en de sling te maken krijgt met hoge temperaturen tijdens de bereiding onder hoge druk, zou ik zelf het risico niet willen nemen. 

Let ook op wanneer je zelf op Bol.com gaat zoeken: als de levertijd zeer lang is (meer dan een paar dagen) is de kans er dat je te maken hebt met een dropshipper, die alsnog spullen van Ali, Temu, etc. aan het doorverkopen is!

Instant Pot sling voor de multicooker in rood

Welke maat moet ik hebben?

De maten voor de slings zijn universeel en passen in ongeveer alle multicookers met een ronde bodem. Je kunt het voor de zekerheid altijd nameten. Je hoeft voor een 8L pot ook geen grotere te hebben, want het is niet nodig dat de sling de hele bodem bedekt om zijn werk te doen.

Alleen voor de Instant Pot Mini (3 liter) is er op het moment geen passende sling.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close