Gevulde Kalkoenrollade: Het Perfecte Simpele Kerstrecept

Deel met vrienden en familie

Kalkoenrollade is een geweldig gerecht voor het kerstdiner als je een simpel kerstrecept zoekt dat toch feestelijk en smaakvol is. Dit recept met kalkoen, gevuld met eenvoudige ingrediënten, zorgt voor een echt feestje op tafel. Het is zo lekker, dat je amper zult geloven dat je het zelf hebt gemaakt! 😉

Waarom dit recept perfect is voor de Feestdagen

Het feestelijke uiterlijk van deze kalkoenrollade, gecombineerd met de eenvoudige bereiding, maakt dit een perfect simpel kerstrecept. Het is een geweldig gerecht met kalkoen voor de feestdagen, vooral als je geen zin hebt om een hele kalkoen te maken. Liever geen varkensvlees? Vervang de rauwe ham dan door bijvoorbeeld rookvlees.

Recept Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Bijgerechten Voor Je Kerstdiner

Omdat de kalkoenrollade al veel smaak heeft, vind ik het zelf lekker om er neutrale bijgerechten bij te serveren, zoals een lichte aardappelpuree (voeg kwark toe in plaats van boter!) en doperwtjes. Dit recept is niet alleen geschikt voor je kerstdiner, maar ook goed van tevoren te maken. Gaar de kalkoenrollade dan niet helemaal door, maar doe dat pas vlak voor het opdienen!

Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Kalkoenrollade is een geweldig gerecht voor het kerstdiner als je een simpel kerstrecept zoekt dat toch feestelijk en smaakvol is. Dit recept met kalkoen, gevuld met eenvoudige ingrediënten, zorgt voor een echt feestje op tafel. Het is zo lekker, dat je amper zult geloven dat je het zelf hebt gemaakt! 
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 kalkoenschnitzels niet gepaneerd!
  • 2 kip saucijzen worstjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/3 bosje peterselie fijn gehakt
  • 6 zongedroogde tomaten grof gehakt
  • 6 plakjes rauwe ham
  • citroen rasp van de schil van een halve citroen

Instructies

  • Haal het velletjes van de kip saucijzen en prak de inhoud door elkaar met de knoflook, peterselie, zongedroogde tomaten en citroen rasp.
  • Sla je kalkoenschnitzel nog eens flink plat. Dit gaat het eenvoudigst tussen twee bakpapiertjes. Je hebt hier speciale houten keukenhamers voor, maar je kunt ook gewoon de platte kant van een koekenpan gebruiken.
  • Besmeer de platgeslagen kalkoenschnitzels met het Italiaanse kippenmengsel en rol ze voorzichtig op. Let wel op, smeer er niet teveel op, je moet je kalkoen namelijk nog wel kunnen oprollen. Veel inhoud over? Draai er dan gehaktballetjes van als extraatje.
  • Wikkel de ham er strak omheen. Zet eventueel vast met 2 stukjes bindtouw.
  • Verhit wat olie in een braadpan (eventueel een grote koekenpan) en bak de rolletjes op midden-hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en laat de rolletjes in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Twijfel je of jouw rolletjes gaar zijn? Je wilt het vlees niet te lang bakken, anders wordt het taai en droog. Er zijn twee manieren om er achter te komen of je vlees gaar is. De snelle manier is om het rolletje door te snijden en gewoon te kijken. Nog veel handiger is het gebruik van een keukenthermometer. Kippenvlees moet minimaal de temperatuur van 70 graden Celsius bereiken.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mediterraans
Trefwoord: kalkoen, kerst, kerst hoofdgerecht, kerst vlees, vlees

Pin deze Italiaanse Kalkoenrollade

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close