Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Deel met vrienden en familie

Vlees, ook al eet ik het niet elke dag, ik ben er echt gek op. Dit recept voor gevulde kalkoenrolletjes, met eenvoudige ingrediënten, zorgt voor een echt feestje op tafel. Het is zo lekker, dat je amper zult geloven dat je het zelf hebt gemaakt 😉

Het feestelijke uiterlijk van dit gerecht, plus het gebruik van kalkoen, maakt dit recept uitermate geschikt voor de feestdagen. Liever geen varkensvlees? Vervang de rauwe ham dan door bijvoorbeeld rookvlees.

Natuurlijk is de kalkoen alleen geen volwaardig gerecht. Omdat de kalkoenrolletjes al veel smaak hebben, vind ik het zelf lekker om er wat neutrale bijgerechten bij te eten, zoals een lichte aardappelpuree (voeg kwark toe in plaats van boter!) met doperwtjes. Een heerlijk hoofdgerecht voor Kerst, dat ook goed van tevoren is te maken. Gaar de rolletjes dan niet helemaal door, maar doe dat pas vlak voor opdienen!

Recept Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Benodigdheden Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

voor twee flinke rollen, 4 personen

2 kalkoenschnitzels (niet gepaneerd!)
2 kip saucijzen (worstjes)
1 teentje knoflook (geperst)
1/3 bosje peterselie (fijn gehakt)
6 zongedroogde tomaten (grof gehakt)
6 plakjes rauwe ham
citroen rasp van de schil van een halve citroen

extra
bindtouw

Bereiding

  1. Haal het velletjes van de kip saucijzen en prak de inhoud door elkaar met de knoflook, peterselie, zongedroogde tomaten en citroen rasp.
  2. Sla je kalkoenschnitzel nog eens flink plat. Dit gaat het eenvoudigst tussen twee bakpapiertjes. Je hebt hier speciale houten keukenhamers voor, maar je kunt ook gewoon de platte kant van een koekenpan gebruiken.
  3. Besmeer de platgeslagen kalkoenschnitzels met het Italiaanse kippenmengsel en rol ze voorzichtig op. Let wel op, smeer er niet teveel op, je moet je kalkoen namelijk nog wel kunnen oprollen. Veel inhoud over? Draai er dan gehaktballetjes van als extraatje.
  4. Wikkel de ham er strak omheen. Zet eventueel vast met 2 stukjes bindtouw.
  5. Verhit wat olie in een braadpan (eventueel een grote koekenpan) en bak de rolletjes op midden-hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en laat de rolletjes in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Twijfel je of jouw rolletjes gaar zijn? Je wilt het vlees niet te lang bakken, anders wordt het taai en droog. Er zijn twee manieren om er achter te komen of je vlees gaar is. De snelle manier is om het rolletje door te snijden en gewoon te kijken. Nog veel handiger is het gebruik van een keukenthermometer. Kippenvlees moet minimaal de temperatuur van 70 graden Celsius bereiken.

Eet smakelijk!

 

Pin deze Italiaans gevulde kalkoenrolletjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Italiaans gevulde kalkoenrolletjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close