Italiaans Kerstmenu (altijd een goed idee)

Deel met vrienden en familie

Een compleet Italiaans Kerstmenu, vol met overheerlijke gerechten. Zelf ben ik gek op de Italiaanse keuken en met Kerst kun je helemaal uitpakken. We gaan van de antipasti naar de primi, gevolgd door de secondi en eindigen natuurlijk met een heerlijke dolci. Uiteraard kun je alles afsluiten met een heerlijk Italiaans likeurtje!

 

Italiaans kerstmenu

Antipasti
Primi – Risotto met truffel en prosecco of gegrilde paprika met burrata
Secondi – Pollo al Marsala met heerlijke bijgerechten
Dolci – Affogato

 

Antipasti
Bij een Italiaans Kerstmenu beginnen we niet met een kleine amuse, maar met heerlijke antipasti. Maak een flinke schaal vol Italiaanse lekkernijen zoals ham, salami, gemarineerde olijven, gegrilde groentes (paprika, courgette en/of aubergine), artisjokharten en goede buffelmozzarella.

Een ideale start als je het al druk genoeg hebt met Kerst: het meeste kun je zo kopen. De worstjes en ham kun je alvast op een mooi bord of mooie plank leggen, met de gegrilde groenten zou ik wel even wachten; hier kan vocht uit lopen.

Primi: Risotto
Truffel risotto met prosecco

 

 

 

 

 

Gegrilde paprika risotto met burrataVoor risotto kun je mij altijd wakker maken, heerlijk! Ik heb twee opties voor je: één met truffel en prosecco en een ander met parika en burrata. Hou de porties wel klein, ik raad de helft aan van wat je normaal zou nemen, anders zit iedereen na deze gang propvol.

Als je budget het toelaat is het zeker de moeite waard om verse truffel over de eerste risotto te schaven!

Secondi: Pollo al Marsala
Kip Marsala met paddestoelen

We gaan voor Pollo al Marsala, oftewel kip marsala met polenta en gegrilde asperges. Geen fan van polenta? Aardappelpuree is ook ontzettend lekker bij dit gerecht. Voorbereiden kan door alvast de ui en paddenstoelen van tevoren te snijden en goed afgesloten in de koelkast te bewaren.

Dolci: Affogato

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs

Affogato is wat mij betreft het perfecte Italiaanse toetje, zeker na drie gangen. Het is een feestje, maar valt niet super zwaar. Maak het extra feestelijk met een laagje Amaretto onderin je glaasje. Geen koffieliefhebber? Ga dan voor een panna cotta!

Sluit je avond in stijl af, met bijvoorbeeld Limoncello. Wist je dat je dat ook zelf kunt maken? Heel leuk om een keer te proberen!

Buon appetito!

Toch niet iedereen kunnen overtuigen van een heel Italiaans Kerstmenu? We hebben nog een hele reeks andere menu’s voor je klaar staan om uit te kiezen!

Italiaans Kerstmenu

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Gisteren heb ik nog risotto gemaakt, en wat kan ik hier toch van genieten!

    1. Het is een echt feestgerecht 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close