Tagliata is een heerlijke, maar simpele Italiaanse biefstuksalade met rucola, schilfers ziltige Parmezaan en licht-pittige rucola. Bij Flying Foodie maken we hem helemaal af met gegrilde tomaatjes en dan is je biefstuksalade helemaal ‘bellissimo’. Snel, simpel en zoals je van de Italiaanse keuken gewend bent: bomvol smaak.
Tagliata
Biefstuksalade noemen ze in het Italiaans ‘tagliata’, dit komt van het woord tagliere, wat snijden betekent. Je snijd je gebakken biefstuk in dit recept mooi in dunne plakjes en verdeelt deze over de salade. Voor de rest is de salade ook niet veel werk: deze keer roosterde ik voor extra smaak de tomaten, maar mocht je sneller klaar willen zijn, dan kun je ook gewoon rauwe tomaatjes gebruiken. Er is wel 1 maar: je mist dan de olie van de tomaatjes, die we gebruiken als dressing.
Italiaanse biefstuksalade dus
De ster van deze Italiaanse salade is natuurlijk de biefstuk. Dit kan een kogelbiefstuk zijn, maar bijvoorbeeld ook een diamanthaas, bavette, een flat iron steak of longhaas zijn. Allemaal mooie stukken vlees die je goed rood kunt eten.
Het beste resultaat krijg je als je ruim van tevoren het vlees uit de koelkast haalt en goed op kamertemperatuur laat komen. Anders is het vlees te koud en blijft de binnenkant te koud en rood wanneer je het vlees medium-rare bakt. Na het bakken moet het vlees ook weer goed rusten, zeker 10 minuten, om te voorkomen dat al de sappen, en daarmee smaak, uit het vlees stroomt. Ook wordt het vlees dan taai en dus veel minder lekker!
Pin deze Italiaanse biefstuksalade oftewel Tagliata!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.