Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met Olijven

Deel met vrienden en familie

Italiaanse gehaktballetjes gevuld met olijven zijn heerlijke, kleine traktaties. Door Italiaanse worstjes te gebruiken hoef je geen gehakt te mixen en zijn deze balletjes super simpel te maken. Serveer de gehaktballetjes zo, of combineer ze met een simpele tomatensaus bij je pasta.

Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met Olijven

In plaats van traditioneel gehakt gebruiken we sappige Italiaanse worstjes, die zorgen voor extra smaak en een rijke, kruidige basis. De olijven voegen een hartige, zoute kick toe, waardoor elk balletje een smaakexplosie is. Perfect als borrelhapje, voorgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd met pasta of een frisse salade. Misschien ken je onze gehaktballetjes gevuld met mozzarella al; deze zijn minstens net zo lekker, maar dan helemaal lactosevrij. 

Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met olijven

Olijven

In theorie kun je alle soorten olijven gebruiken. Het lekkerste vind ik zelf Nocellara olijven. Het is natuurlijk belangrijk om pitloze olijven te nemen (of ze zelf te ontpitten), anders is de kans redelijk groot dat je een tand breekt als je een hap neemt van je gehaktballetje. Olijven gevuld met amandelen werken ook heel goed in dit recept. Die met feta ook, hoewel je dan niet echt Italiaanse balletjes hebt natuurlijk.

Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met Olijven

Italiaanse gehaktballetjes gevuld met olijven zijn heerlijke, kleine traktaties. Door Italiaanse worstjes te gebruiken hoef je geen gehakt te mixen en zijn deze balletjes super simpel te maken. Serveer de gehaktballetjes zo, of combineer ze met een simpele tomatensaus bij je pasta.
Servings 16 kleine balletjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingredients

  • 6 Italiaans gekruide braadworstjes
  • 16 olijven
  • olijfolie

Instructions

  • Dep de olijven droog met wat keukenrol en verwijder het velletje van de worstjes.
    6 Italiaans gekruide braadworstjes, 16 olijven
  • Vul de olijven met een beetje vlees en rol ze vervolgens in een stukje vlees tot een balletje.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de ballen rondom bruin. Zet het vuur daarna zachter en laat de gehaktballetjes zachtjes garen.
    olijfolie
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehaktballetjes

Pin dit recept voor Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met Olijven!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Italiaanse Gehaktballetjes gevuld met olijven

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close