Italiaans hapje: Aubergine Bruschetta

Deel met vrienden en familie

Aubergine Bruschetta is een heerlijk Italiaans hapje met geroosterd brood. De meeste bekende bruschetta is waarschijnlijk de tomaten bruschetta, maar hebben jullie hem ook wel eens geprobeerd met aubergine?

Aubergines vind ik stiekem maar saaie groente, maar eenmaal gegrild zijn ze werkelijk verrukkelijk. Daarbij is bruschetta een van mijn favoriete Italiaanse gerechten; bruschetta  en aubergine is wat mij betreft dus een match made in heaven. Ik vind het zo lekker, dat hoewel ik het meestal als hapje serveer, makkelijk als avondmaaltijd zou kunnen eten.

Ingrediënten Aubergine Bruschetta

1 flinke Aubergine
1 a 2 teentjes knoflook
bosje Basilicum
Lekkere stevig brood
Olijfolie / Kokosolie

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in dunnen plakken. Grill ze met een beetje olijf- of kokosolie en zout.
  2. Het brood moet nu ook gesneden en gegrild worden, dit kan in dezelfde pan als waar je de aubergines hebt gegrild. Ik vind het lekker om de plakjes in te smeren met wat (kokos)olie voordat ik ze gril, maar noodzakelijk is het niet.
  3. Snijd je knoflookteentje door midden en wrijf dit over je net gegrilde broodjes.
  4. Verdeel de gegrilde aubergines over je broodjes en besprenkel met gesneden basilicum. Besprenkel het geheel met een klein beetje extra vierge olijfolie.

Het grillen van de aubergines zou je ook ruim van te voren kunnen doen. Heerlijk als brunch of borrelhapje, of natuurlijk als appetizer!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close