Italiaanse Kip Marsala (Pollo al Marsala)

Deel met vrienden en familie

Kip Marsala oftewel Pollo al Marsala is een heerlijk Italiaans gerecht met goudbruin gebakken kip en een rijke Marsala saus. Heerlijk hartig met een vleugje zoet. Goed te combineren met pasta, polenta of natuurlijk een goede aardappelpuree.

Marsala
Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die wordt geproduceerd in de regio rond de Italiaanse stad Marsala op Sicilië. Het is een aperitief wijn, maar wordt ook gebruikt als dessertwijn en in toetjes zoals tiramisu. Dus niet te verwarren met masala (zonder r), wat een kruidenmix is dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Ook lekker, maar dan krijg je wel een heel ander gerecht.

Vervangingen voor Marsala 
Marsala is natuurlijk wel heel erg kenmerkend voor dit recept, maar kun je het toch echt niet vinden, dan kun je het vervangen door:

  • Droge Madeira-wijn
  • Sherry (donker)
  • Droge witte wijn met een eetlepel brandy

Zelf heb ik mijn Marsala gewoon gekocht bij de Gall&Gall, waar ze het ook in een klein flesje verkopen, speciaal voor gebruik in de keuken.

Kip Marsala Italiaans

Ingrediënten Kip Marsala

2 (biologische) kipfilets
2 eetlepels bloem
25 gr roomboter
250 gr kastagne champignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook

150 ml Marsala
250 ml kippenboullion
1 eetlepel (Italiaanse) witte wijnazijn

zout & peper
verse peterselie

Bereiding

  1. Leg de kipfilets tussen wat plasticfolie en sla de kipfilets platter met een vleeshamer of een deegroller. Besprenkel beide kanten met wat zout en haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  2. Snipper de sjalot, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Uiteraard heb je deze schoongeveegd, mochten ze onder de aarde zitten.
  3. Smelt de boter in de pan en bak hierin de kipfilets goudbruin en net aan gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart. Dek ze even af met wat aluminiumfolie om ze warm te houden.
  4. Voeg de sjalot toe en fruit deze een paar minuten aan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak dit zo’n twee minuten.
  5. Blus het geheel af met de Marsala en de witte wijnazijn en laat dit twee minuten zijn ding doen, zodat het grootste gedeelte van de alcohol verdampt.
  6. Voeg bouillon samen met zwarte peper toe en roer goed door, laat dit twee minuten inkoken en voeg de gebakken kipfilets toe. Bak deze nog twee minuten mee. Draai ze na een minuut om.
  7. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Snipper peterselie en strooi deze bij het serveren over de kip marsala heen!

Een heerlijk en ook feestelijk gerecht! Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska, ga het vanavond proberen ik ben benieuwd hoe het smaakt kan ik er ook zongedroogde tomaatjes in doen? Groetjes jeanet

    1. Als extra toevoeging? Ja ik denk dat dat goed combineert

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close