Italiaanse Nutella Koekjes (Nutellotti)

Deel met vrienden en familie

Heerlijke Italiaanse Nutella Koekjes, oftewel Nutellotti, maak je heel simpel en snel met slechts drie ingrediënten, waaronder uiteraard Nutella. Het eenvoudige koekjesdeeg hoeft niet te rusten en de koekjes hoeven ook maar 10 minuten in de oven. Niet alleen een simpel, maar ook heel snel koekjesrecept dus! Ideaal om een druilerige dag op te vrolijken.

Nutellotti: Italiaanse Nutella Koekjes

Italiaanse Nutella koekjes zijn heerlijke, zachte kleine koekjes met in het midden romige hazelnootpasta. De gehakte hazelnoten bovenop de hoekjes zijn optioneel, maar geven het net wat extra crunch, wat lekker is bij het zachte koekje.

Doordat de koekjes vrij snel te maken zijn, zijn ze wat mij betreft ook ideaal om te maken met kinderen, die toch een wat kortere aandachtsspanne hebben. 

Italiaanse Nutella Koekjes op bakplaat
Close up van Nutellotti een Italiaanse koekje met nutella

Hazelnootpasta

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden en Italianen het er vast niet mee eens zijn, zijn deze Nutella Koekjes ook erg goed te maken met andere merken chocolade-hazelnootpasta. Zelf heb ik ze gemaakt met bijvoorbeeld Lindt Spread Hazelnoot en Bonne Maman Hazelnootpasta.

Italiaanse Nutella Koekjes (Nutellotti)

Heerlijke Italiaanse Nutella Koekjes, oftewel Nutellotti, maak je heel simpel en snel met slechts drie ingrediënten, waaronder uiteraard Nutella. Het eenvoudige koekjesdeeg hoeft niet te rusten en de koekjes hoeven ook maar 10 minuten in de oven. Niet alleen een simpel, maar ook heel snel koekjesrecept dus! Ideaal om een druilerige dag op te vrolijken.
Porties 15 koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 180 gr Nutella of een ander merk hazelnootpasta
  • 1 middelgroot ei
  • 150 gr bloem
  • 1 snuf zout optioneel

Vulling

  • 3-4 eetlepels Nutella of een ander merk hazelnootpasta
  • 1 handje hazelnoten optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bek een bakplaat met een stuk bakpapier.
  • Klop een ei los met een vork en meng daarna de Nutella er doorheen.
    180 gr Nutella, 1 middelgroot ei
  • Zeef de bloem met optioneel een snufje zout erbij en meng dit er ook goed doorheen, tot je een homogeen deeg hebt.
    150 gr bloem, 1 snuf zout
  • Rol dit in 15 bolletjes, leg deze op de bakplaat en deuk elk bolletje in het midden in met je vinger.
  • Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen, tot je ze kunt aanraken.
  • Schep in elk gaatje wat Nutella en bestrooi optioneel met gehakte hazelnoten!
    3-4 eetlepels Nutella, 1 handje hazelnoten
Auteur: Mariska
calorieën: 121kcal
Gang: koek
Keuken: Italiaans
Trefwoord: chocolade, koekjes, nutella, zoet

Nutrition

Calorieën: 121kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.04g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Cholesterol: 0.2mg | Sodium: 33mg | Potassium: 75mg | Fiber: 1g | Sugar: 9g | Vitamin A: 1IU | Calcium: 19mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Italiaanse Nutella Koekjes

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Italiaanse Nutella Koekjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close