Heerlijke Italiaanse Nutella Koekjes, oftewel Nutellotti, maak je heel simpel en snel met slechts drie ingrediënten, waaronder uiteraard Nutella. Het eenvoudige koekjesdeeg hoeft niet te rusten en de koekjes hoeven ook maar 10 minuten in de oven. Niet alleen een simpel, maar ook heel snel koekjesrecept dus! Ideaal om een druilerige dag op te vrolijken.
Nutellotti: Italiaanse Nutella Koekjes
Italiaanse Nutella koekjes zijn heerlijke, zachte kleine koekjes met in het midden romige hazelnootpasta. De gehakte hazelnoten bovenop de hoekjes zijn optioneel, maar geven het net wat extra crunch, wat lekker is bij het zachte koekje.
Doordat de koekjes vrij snel te maken zijn, zijn ze wat mij betreft ook ideaal om te maken met kinderen, die toch een wat kortere aandachtsspanne hebben.
Hazelnootpasta
Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden en Italianen het er vast niet mee eens zijn, zijn deze Nutella Koekjes ook erg goed te maken met andere merken chocolade-hazelnootpasta. Zelf heb ik ze gemaakt met bijvoorbeeld Lindt Spread Hazelnoot en Bonne Maman Hazelnootpasta.
Pin dit recept voor Italiaanse Nutella Koekjes
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.