De Italian Beef Sandwich is misschien wel het bekendste broodje uit Chicago. Het is een combinatie van super sappig, dungesneden vlees, een goede jus en fris ingelegde groente. Ga je voor dry, dipped of double dipped? Uiteraard ben ik weer ontzettend geïnspireerd door de serie “The Bear”.
Italian Beef Sandwich
Een Italian beef sandwich is een populaire sandwich, afkomstig uit Chicago. Het is gemaakt van dungesneden, langzaam geroosterd rundvlees, dat gekruid is met Italiaanse kruiden, geserveerd op een stokbroodachtig broodje.
Hoewel de sandwich geïnspireerd is door Italiaanse smaken en kruiden, is de Italian beef sandwich een gerecht uit Chicago en niet uit Italië.
Giardiniera
Behalve het vlees is de ‘giardiniera‘ ook een belangrijk onderdeel van je Italian Beef Sandwich, dit kan zowel de Italiaanse, als de Chicago Style zijn. Zelf heb ik wel een kleine voorkeur voor een pittige Chicago-stijl voor deze sandwhich.
Welke vlees gebruik je voor een Italian Beef Sandwich?
De traditionele recepten voor Chicago Italian Beef Sandwich vragen om ‘Top Sirloin’ or ‘Top Round’. Ik had niet direct een idee welk stuk vlees dat in Nederland is, maar na navraag bij verschillende slagers, heb ik de volgende opties voor je:
- Rosbief
- Een stuk entrecote
- Of zijlende
Zelf ging ik voor rosbief, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat jou het lekkerste lijkt en wat binnen je budget past!
The Bear
Uiteraard was ik geïnspireerd door de serie The Bear voor het maken van dit gerecht. Het originele restaurant uit de serie serveerde niets anders dan dit heerlijke broodje met vlees.
Andere recepten die ik gemaakt heb en geïnspireerd zijn door The Bear zijn:
Dipped of Double Dipped Italian Beef Sandwich
Als je de The Bear kijkt en ziet dat ze de broodjes maken, hoor je vaak termen als ‘dipped’ en ‘double dipped’ voorbij komen.
Na het vullen van het broodje met het vlees, wordt het broodje kort ondergedompeld in de “au jus” (het sap of de bouillon waarin het vlees is gekookt). Zo krijgt je broodje een extra kick met de smaakvolle bouillon en dat geeft een sappige, intense smaak. Je kunt ook vragen om ‘lightly dipped’ (licht ondergedompeld) of ‘extra dipped’ (extra ondergedompeld), afhankelijk van hoe vochtig je het brood wilt hebben. Dit is ook de reden waarom je ziet dat de broodjes in vetvrij papier worden gerold.
Pin dit recept voor Italian Beef Sandwich!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.