Italian Beef Sandwich

Deel met vrienden en familie

De Italian Beef Sandwich is misschien wel het bekendste broodje uit Chicago. Het is een combinatie van super sappig, dungesneden vlees, een goede jus en fris ingelegde groente. Ga je voor dry, dipped of double dipped? Uiteraard ben ik weer ontzettend geïnspireerd door de serie “The Bear”.

Italian Beef Sandwich

Een Italian beef sandwich is een populaire sandwich, afkomstig uit Chicago. Het is gemaakt van dungesneden, langzaam geroosterd rundvlees, dat gekruid is met Italiaanse kruiden, geserveerd op een stokbroodachtig broodje.

Hoewel de sandwich geïnspireerd is door Italiaanse smaken en kruiden, is de Italian beef sandwich een gerecht uit Chicago en niet uit Italië.

Giardiniera

Behalve het vlees is de ‘giardiniera‘ ook een belangrijk onderdeel van je Italian Beef Sandwich, dit kan zowel de Italiaanse, als de Chicago Style zijn. Zelf heb ik wel een kleine voorkeur voor een pittige Chicago-stijl voor deze sandwhich.

Naar recept gaan
Italian Beef Sandwich
chicago style Giardiniera relish

 Welke vlees gebruik je voor een Italian Beef Sandwich?

De traditionele recepten voor Chicago Italian Beef Sandwich vragen om ‘Top Sirloin’ or ‘Top Round’. Ik had niet direct een idee welk stuk vlees dat in Nederland is, maar na navraag bij verschillende slagers, heb ik de volgende opties voor je:

  • Rosbief
  • Een stuk entrecote
  • Of zijlende

Zelf ging ik voor rosbief, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat jou het lekkerste lijkt en wat binnen je budget past!

The Bear

Uiteraard was ik geïnspireerd door de serie The Bear voor het maken van dit gerecht. Het originele restaurant uit de serie serveerde niets anders dan dit heerlijke broodje met vlees.

Andere recepten die ik gemaakt heb en geïnspireerd zijn door The Bear zijn:

Dipped of Double Dipped Italian Beef Sandwich

Als je de The Bear kijkt en ziet dat ze de broodjes maken, hoor je vaak termen als ‘dipped’ en ‘double dipped’ voorbij komen.

Na het vullen van het broodje met het vlees, wordt het broodje kort ondergedompeld in de “au jus” (het sap of de bouillon waarin het vlees is gekookt). Zo krijgt je broodje een extra kick met de smaakvolle bouillon en dat geeft een sappige, intense smaak. Je kunt ook vragen om ‘lightly dipped’ (licht ondergedompeld) of ‘extra dipped’ (extra ondergedompeld), afhankelijk van hoe vochtig je het brood wilt hebben. Dit is ook de reden waarom je ziet dat de broodjes in vetvrij papier worden gerold.

Italian Beef Sandwich

De Italian Beef Sandwich is misschien wel het bekendste broodje uit Chicago. Het is een combinatie van super sappig, dungesneden vlees, een goede jus en fris ingelegde groente. Ga je voor dry, dipped of double dipped? Uiteraard ben ik weer ontzettend geïnspireerd door de serie “The Bear”.
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
afkoelen 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • 1 bol knoflook doormidden
  • 2 uien doormidden
  • 1 wortel grof in stukken
  • 3 stengels bleekselderij grof in stukken
  • 1 theelepel oregano
  • 0.5 theelepel zwarte peperkorrels
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 1000 ml runderbouillon of fond

Om af te maken

Instructies

  • Haal je rosbief (of vlees naar keuze) uit de koelkast, dep droog en bestrooi royaal met zout. Het is een dik stuk vlees, dus je wilt niet te zuinig zijn met zout. Laat dit 20 minuten staan.
    1 kg rosbief
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verwarm olie in een hoge pan en bak hierin de rosbief aan alle kant goed bruin. Zorg dat het vlees goed contact maakt met de bodem van de pan.
  • Voeg bouillon en alle smaakmakers toe. Breng kort aan de kook.
    1 bol knoflook, 2 uien, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 1 theelepel oregano, 0.5 theelepel zwarte peperkorrels, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 1000 ml runderbouillon, 0.5 theelepel uienpoeder
  • Braad met de deksel op de pan ongeveer 20 – 25 minuten in de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt.
  • Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen in de koelkast. Proef de jus en voeg eventueel zout en peper toe. Zeef dit vervolgens en bewaar de jus.
  • Snijd het afkoelde vlees is flinterdunne plakjes. Het beste krijg je dit voor elkaar met een snijmachine, maar met een scherp mes lukt dit ook prima.
    Warm de jus op en verwarm het vlees daarin even op.
  • Snijd je stokbrood in stukken en doormidden. Beleg met je vlees, giardiniera, eventueel extra pepers en dip of (of double dip) je broodje eventueel nog in de jus.
    stokbrood, giardiniera, extra groene pepers
Auteur: Mariska
Gang: broodje, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: rundvlees, sandwich, the bear

Pin dit recept voor Italian Beef Sandwich!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close