Jamie’s Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Jamie's bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Jamie’s Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
is een heerlijke, gezonde maaltijd. Deze bloemkoolsoep past uitstekend bij een glutenvrij, koolhydraatarm en/of Paleo dieet, maar is ook voor de alleseter heerlijk!
Ook als food blogger kook je wel eens recepten van anderen. Zolang als ik me al kan herinneren ben ik fan van Jamie Oliver’s tv shows, kookstijl en recepten. Simpel, vers en vol van smaak zijn toch wel dé kenmerken van zijn recepten. Zo ook zijn recept voor bloemkoolsoep met gepofte knoflook. Ik heb het recept wel een beetje aangepast (een grote bloemkool, meer bouillon, meer kruiden en verse bieslook). Ik vind hem zelf heel erg geslaagd!

Benodigdheden Jamie’s Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

voor vier personen
1 grote bloemkool
1 ui
2 theelepels komijn
1,3 liter groentebouillon

1 hele bol knoflook
olijfolie, zout & peper

Optioneel: Verse bieslook en chili flakes

Benodigdheden Jamie’s Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en snipper je ui en snijd je bloemkool in roosjes.
  2. Snijd een dun kapje van de bol knoflook af, leg het op wat aluminiumfolie en giet er een scheutje olijfolie over. Goed dicht vouwen en ongeveer 30 minuten roosteren, terwijl je de soep maakt.
  3. Fruit de ui 5 minuten in een hoge pan met wat olie. Voeg de bloemkoolroosjes en komijn toe. Roer even goed door en voeg vervolgens de bouillon toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 25 minuten, of tot de bloemkool gaar is, door pruttelen. Pureer het geheel met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met wat zout en eventueel wat peper.
  5. Inmiddels is je knoflook ook klaar. Druk de geroosterde knoflooktentjes uit hun velletjes en pureer ze (met een vork of bijvoorbeeld een staafmixer) met een flinke scheut olijfolie en een snufje zout.
  6. Verdeel de Jamie’s bloemkoolsoep over de kommen en serveer met de knofloopuree en wat verse bieslook.

Eet smakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *