Japanese egg sandwiches (Tamago Sando)

Deel met vrienden en familie

Japanse egg sandwiches (Tamago Sando) zijn razend populair en niet alleen in Japan. In LA heb je hele restaurants die zich specialiseren in deze Japanse sandwiches. In Nederland ben ik die nog niet tegen gekomen, maar gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Naast de smaak is het bij een Japanese egg sandwich ook belangrijk hoe deze eruit ziet, namelijk: netjes. Daar zijn Japanners dan ook gek op. Het is een simpel broodje met een heerlijk rijke, romige eivulling.

Mocht je fan zijn van de Japanse keuken, hier vind je nog meer heerlijke recepten.

Japanese egg sandwiches

In Japan vind je, net zoals in veel andere Aziatische landen, op bijna elke straathoek een 7/11. Voor wie niet bekend is met deze keten: het zijn een soort kleine supermarktjes, beetje zoals onze AH-Togo. Bij 7/11 kun je ook altijd goedkope broodjes scoren. In Japan hebben die broodjes alleen een totaal andere kwaliteit dan wij gewend zijn van supermarkt broodjes. Ze zijn heerlijk! Zo ook het broodje ei, dat netjes zonder korstjes doormidden is gesneden.

Japanese egg sandwiches (Tamago Sando) recept

Een Japans broodje ei, maar dan in Nederland

Traditioneel worden deze broodjes ei gemaakt met Japans melkbrood. Dit is in Nederland niet zo makkelijk te koop, natuurlijk kun je het zelf maken (met dit recept bijvoorbeeld), maar ik zal je alvast waarschuwen, dat is een enorme klus. Een goed, en wel makkelijk te verkrijgen, alternatief is ons bekende casino wit.

Japanse mayonaise, en dan het liefst Kewpie mayonaise met een dansende baby erop (het blijft Japan..), is gelukkig veel makkelijker verkrijgbaar. In de meeste toko’s vind je het wel en ik heb van horen zeggen zelfs in sommige supermarkten.

Japanese egg sandwich

Japanse egg sandwiches (Tamago Sando) zijn razend populair en niet alleen in Japan. In LA heb je hele restaurants die zich specialiseren in Japanse sandwiches. In Nederland ben ik die nog niet tegen gekomen, maar gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Naast de smaak is het bij een Japanese egg sandwich ook belangrijk hoe deze eruit ziet, namelijk: netjes. Daar zijn Japanners gek op. Het is een simpel broodje, met een heerlijk rijke en romige eivulling.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels Japanse mayonaise
  • 4 sneetjes casino wit
  • gezouten boter
  • zout
  • bieslook (optioneel)

Instructies

  • Plaats de eieren in een steelpan met koud water. Breng aan de kook, laat drie eieren in 10 minuten hard koken. Haal er 1 ei eerder uit, na 5 minuten. Die komt in het midden en het is dan wel lekker als die nog een beetje half zacht is.
  • Laat de eieren goed schrikken en pel ze. Leg het korter gekookte ei apart. Prak de drie hardgekookte eieren met een vork goed fijn. Meng hier de mayonaise bij, tot het lekker smeuïg is, ongeveer 3 eetlepels afhankelijk van hoe groot je eieren zijn. Proef en breng op smaak met wat zout.
  • Besmeer twee van de witte boterhammen met een laag gezouten boter. Smeer er een goede laag eiersalade op.
  • Snijd het zachter gekookte ei doormidden. Leg deze in het midden van je broodje, zie foto. Zo komt het mooi uit als je de boterhammen straks doormidden snijdt.
  • Smeer de overige eiersalade bovenop en dek af met de andere twee witte boterhammen. Het mooiste wordt je egg sandwich als je nu een plat bordje op je boterhammen zet met een klein beetje gewicht en je dit minimaal 5 minuten laat staan.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens doormidden. Draai je broodjes een slag, zodat je het ei in het midden ziet.
  • Maak eventueel af met wat gesnipperde bieslook.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch
Keuken: Aziatisch, Japanese
Trefwoord: paasrecept, sandwich

Pin dit recept voor Japanese egg sandwiches (Tamago Sando)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close