Japanse egg sandwiches (Tamago Sando) zijn razend populair en niet alleen in Japan. In LA heb je hele restaurants die zich specialiseren in deze Japanse sandwiches. In Nederland ben ik die nog niet tegen gekomen, maar gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Naast de smaak is het bij een Japanese egg sandwich ook belangrijk hoe deze eruit ziet, namelijk: netjes. Daar zijn Japanners dan ook gek op. Het is een simpel broodje met een heerlijk rijke, romige eivulling.
Mocht je fan zijn van de Japanse keuken, hier vind je nog meer heerlijke recepten.
Japanese egg sandwiches
In Japan vind je, net zoals in veel andere Aziatische landen, op bijna elke straathoek een 7/11. Voor wie niet bekend is met deze keten: het zijn een soort kleine supermarktjes, beetje zoals onze AH-Togo. Bij 7/11 kun je ook altijd goedkope broodjes scoren. In Japan hebben die broodjes alleen een totaal andere kwaliteit dan wij gewend zijn van supermarkt broodjes. Ze zijn heerlijk! Zo ook het broodje ei, dat netjes zonder korstjes doormidden is gesneden.
Een Japans broodje ei, maar dan in Nederland
Traditioneel worden deze broodjes ei gemaakt met Japans melkbrood. Dit is in Nederland niet zo makkelijk te koop, natuurlijk kun je het zelf maken (met dit recept bijvoorbeeld), maar ik zal je alvast waarschuwen, dat is een enorme klus. Een goed, en wel makkelijk te verkrijgen, alternatief is ons bekende casino wit.
Japanse mayonaise, en dan het liefst Kewpie mayonaise met een dansende baby erop (het blijft Japan..), is gelukkig veel makkelijker verkrijgbaar. In de meeste toko’s vind je het wel en ik heb van horen zeggen zelfs in sommige supermarkten.
Pin dit recept voor Japanese egg sandwiches (Tamago Sando)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.