Japans Stoofvlees uit de Instant Pot is mijn nieuwste verslaving. Heerlijk zacht stoofvlees in een Japanse currysaus, met een klein beetje wortel. Dit is zo ontzettend lekker en zoals altijd bij een recept uit een Instant Pot: super snel klaar!
Japans stoofvlees uit de Instant Pot
Japans stoofvlees uit de Instant Pot bestaat uit gestoofd vlees, meestal rundvlees, met ui en wortel, dat op smaak wordt gebracht met Japanse curryblokjes. Het resultaat is heerlijk hartig comfort food.
Japanse Curryblokjes
Voor deze Japanse stoofpot maken we gebruik van Japanse curryblokjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld currypasta’s of bouillonblokjes, hebben deze blokjes meer weg van een roux, wat de saus een fluweelachtige textuur geeft.
Mijn persoonlijke favoriet is het merk Golden Curry, maar er zijn ook andere opties, zoals Vermont Curry (te herkennen aan de afbeelding van een appel op de verpakking). Deze curry is iets zoeter en fruitiger, en staat bekend als kindvriendelijk. Zodra je de verpakking opent, is het van belang de overige blokjes in de koelkast te bewaren, maar je kunt ze ook uitstekend invriezen!
Pin dit recept voor Japans Stoofvlees uit de Instant Pot
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Je hebt niets teveel gezegd: deze is bijna lekkerder dan het Koreaans stoofvlees.
Héérlijk!!
Goed om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft 😀
De curry is nu ook bij AH (online) te koop
Wat fijn! Bedankt voor het delen
Wat is een volledige NR? In dit recept?
Een volledige NR, of Natural Release, betekent dat je nadat de timer afloopt je gewoon wacht tot de druk vanzelf van de pan is gegaan en het pinnetje naar beneden valt. Je zet dus zelf niet het ventiel open.
Ik heb vandaag dit recept gemaakt, maar het viel tegen, ik vond het Koriaans stoofvlees (recept) veel lekkerder, veel meer smaak aan. Ik had ook de Daging Bali gemaakt, die was ook heel erg lekker. Dank voor de heerlijke recepten.
Is 27 min met uitloop van 10 min niet te kort? Ik lees overal dat riblappen wel zo’n 40 tot 45 min in de pan moeten. Zou het langer kunnen?
Nee dat is zeer zeker niet te kort. Van het weekend heb ik het nog zo bereid in een kookdemo en iedereen zat te smullen. Natuurlijk is het persoonlijk hoe zacht je het wilt hebben naast dat de kwaliteit van je vlees ook mee speelt. Wil je het zelf nog zachter dan kan je het langer bereiden.
Zou dit recept ook in de slowcooker kunnen?
Zeker, denk 6-8 uur op low. Eigenlijk zoals je “gewone” stoofvlees ook bereid.
Ik heb dit recept gemaakt voor ons familie etentje. Dat viel zeer goed in de smaak, pan was kats leeg. Heb een dubbele hoeveelheid gemaakt in de slowcooker voor 6 personen. Ben zelf al 9 keer in Japan geweest en het smaakte dan ook als vanouds van wat we daar hebben gegeten.
Wat een super fijn compliment, dankjewel!
Hoi Mariska, omdat wij erg van groentes houden is mijn vraag, kun je ook andere groentes toevoegen of veranderd dat teveel aan de smaak?
Ik maak trouwens erg veel recepten uit de multicooker, erg makkelijk en smaakvol.
De keuze is wel moeilijk hoor er staan zoveel lekkere recepten op jouw site dank je wel hiervoor
Gr
Rens
Hi Rens, ja het kan wel maar dit moeten dan wel groente zijn die lang kunnen stoven zoals wortel, pastinaak, of kool.
Veel andere groente zijn lekkerder met een kortere bereiding en kook ik dan zelf apart.
Hoop dat dit helpt. Groet Maris