Japans Stoofvlees uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Japans Stoofvlees uit de Instant Pot is mijn nieuwste verslaving. Heerlijk zacht stoofvlees in een Japanse currysaus, met een klein beetje wortel. Dit is zo ontzettend lekker en zoals altijd bij een recept uit een Instant Pot: super snel klaar!

Japans stoofvlees uit de Instant Pot

Japans stoofvlees uit de Instant Pot  bestaat uit gestoofd vlees, meestal rundvlees, met ui en wortel, dat op smaak wordt gebracht met Japanse curryblokjes. Het resultaat is heerlijk hartig comfort food.

Japans Stoofvlees uit de multicooker

Japanse Curryblokjes

Voor deze Japanse stoofpot maken we gebruik van Japanse curryblokjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld currypasta’s of bouillonblokjes, hebben deze blokjes meer weg van een roux, wat de saus een fluweelachtige textuur geeft.

Mijn persoonlijke favoriet is het merk Golden Curry, maar er zijn ook andere opties, zoals Vermont Curry (te herkennen aan de afbeelding van een appel op de verpakking). Deze curry is iets zoeter en fruitiger, en staat bekend als kindvriendelijk. Zodra je de verpakking opent, is het van belang de overige blokjes in de koelkast te bewaren, maar je kunt ze ook uitstekend invriezen!

Japans Stoofvlees uit de Instant Pot

Japans Stoofvlees uit de Instant Pot is mijn nieuwste verslaving. Heerlijk zacht stoofvlees in een Japanse currysaus, met een klein beetje wortel. Dit is zo ontzettend lekker en zoals altijd bij een recept uit een Instant Pot: super snel klaar!
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 27 minuten
Totale tijd 47 minuten

Ingrediënten

  • 800 gr riblappen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr wortel
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 225 ml water
  • 50 gr Japanse curryblokjes
  • olie
  • zout

Instructies

  • Snipper ui en knoflook en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de curryblokjes klein.
    1 ui, 3 teentjes knoflook, 100 gr wortel, 50 gr Japanse curryblokjes
  • Dep het vlees droog, bestrooi met een snuf zout en snijd in blokjes. Verwarm olie in de pot met de SAUTE functie en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pot.
    800 gr riblappen, olie, zout
  • Verwarm nog een klein beetje olie in de pot, zet de SAUTE laag. Fruit hierin nu de ui, wortel en knoflook.
  • CANCEL de saute functie, voeg water en rijstazijn toe. Schraap de bodem goed schoon.
    1 theelepel rijstazijn, 225 ml water
  • Schep het vlees erbij en strooi de curryblokjes eroverheen.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 27 minuten.
  • Laat na deze 27 minuten de pot nog minimaal 10 minuten staan of ga voor een volledige NR.
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Japanese
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vlees, Stoofvlees

Pin dit recept voor Japans Stoofvlees uit de Instant Pot

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Je hebt niets teveel gezegd: deze is bijna lekkerder dan het Koreaans stoofvlees.
    Héérlijk!!

    1. Mariska Author says:

      Goed om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft 😀

  2. De curry is nu ook bij AH (online) te koop

    1. Mariska Author says:

      Wat fijn! Bedankt voor het delen

  3. Ninska Bruininck says:

    Wat is een volledige NR? In dit recept?

    1. Mariska Author says:

      Een volledige NR, of Natural Release, betekent dat je nadat de timer afloopt je gewoon wacht tot de druk vanzelf van de pan is gegaan en het pinnetje naar beneden valt. Je zet dus zelf niet het ventiel open.

  4. Ik heb vandaag dit recept gemaakt, maar het viel tegen, ik vond het Koriaans stoofvlees (recept) veel lekkerder, veel meer smaak aan. Ik had ook de Daging Bali gemaakt, die was ook heel erg lekker. Dank voor de heerlijke recepten.

  5. estherbloks says:

    Is 27 min met uitloop van 10 min niet te kort? Ik lees overal dat riblappen wel zo’n 40 tot 45 min in de pan moeten. Zou het langer kunnen?

    1. Mariska Author says:

      Nee dat is zeer zeker niet te kort. Van het weekend heb ik het nog zo bereid in een kookdemo en iedereen zat te smullen. Natuurlijk is het persoonlijk hoe zacht je het wilt hebben naast dat de kwaliteit van je vlees ook mee speelt. Wil je het zelf nog zachter dan kan je het langer bereiden.

  6. estherbloks says:

    Zou dit recept ook in de slowcooker kunnen?

    1. Mariska Author says:

      Zeker, denk 6-8 uur op low. Eigenlijk zoals je “gewone” stoofvlees ook bereid.

  7. Ik heb dit recept gemaakt voor ons familie etentje. Dat viel zeer goed in de smaak, pan was kats leeg. Heb een dubbele hoeveelheid gemaakt in de slowcooker voor 6 personen. Ben zelf al 9 keer in Japan geweest en het smaakte dan ook als vanouds van wat we daar hebben gegeten.

    1. Mariska Author says:

      Wat een super fijn compliment, dankjewel!

  8. Hoi Mariska, omdat wij erg van groentes houden is mijn vraag, kun je ook andere groentes toevoegen of veranderd dat teveel aan de smaak?
    Ik maak trouwens erg veel recepten uit de multicooker, erg makkelijk en smaakvol.
    De keuze is wel moeilijk hoor er staan zoveel lekkere recepten op jouw site dank je wel hiervoor
    Gr
    Rens

    1. Mariska Author says:

      Hi Rens, ja het kan wel maar dit moeten dan wel groente zijn die lang kunnen stoven zoals wortel, pastinaak, of kool.
      Veel andere groente zijn lekkerder met een kortere bereiding en kook ik dan zelf apart.
      Hoop dat dit helpt. Groet Maris

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close