Japanse Curry Noedelsoep is een heerlijke rijke soep, met de kenmerkende smaak van Japanse Curry. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke basis en dan is het een kwestie van je noedelsoep aankleden met alles wat je lekker vindt!
Japanse Curry Noedelsoep
Deze keer dus een heerlijke rijke, kruidige soep met zachte, gladde noedels. En dat is alleen maar de basis van deze Japanse curry noedelsoep. Hoe je je noedelsoep verder aankleedt, is helemaal aan jou. Ik geef met mijn recept een voorbeeld, maar je kunt echt alle kanten op. Vervang de biefstuk bijvoorbeeld eens door kip of knapperig gebakken tofu. Voeg geraspte wortel of juist wat gegrilde broccoli toe! Gebruik mijn recept als basis en vul het in naar eigen smaak!
Als je de soep proeft, zal je merken dat de Japanse curry qua smaak dichter bij curry uit de Indiase keuken ligt, dan bij bijvoorbeeld de Thaise, Koreaanse of Indonesische keuken.
Curryblokjes
Voor deze overheerlijke Japanse curry noedelsoep gebruiken we Japanse curryblokjes. Anders dan bijvoorbeeld currypasta’s of bouillonblokjes, zijn deze blokjes meer een soort roux.
Ik gebruik de blokjes van het merk Golden Curry, maar je hebt bijvoorbeeld ook Vermont Curry, die je kan herkennen aan de appel op de verpakking. Deze curry is was zoeter en fruitiger, en wordt beschreven als kindvriendelijk. Hier thuis is de Japanse curry noedelsoep niet aan te slepen; mijn kleuter eet het als het aan hem ligt elke dag. Nadat je de verpakking geopend hebt, is het belangrijk dat je de overige blokjes in de koelkast bewaart, maar je kunt ze ook heel goed invriezen!
Pin dit recept voor Japanse Curry Noedelsoep
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.