Japanse Curry Noedelsoep

Deel met vrienden en familie

Japanse Curry Noedelsoep is een heerlijke rijke soep, met de kenmerkende smaak van Japanse Curry. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke basis en dan is het een kwestie van je noedelsoep aankleden met alles wat je lekker vindt!

Japanse Curry Noedelsoep

Deze keer dus een heerlijke rijke, kruidige soep met zachte, gladde noedels. En dat is alleen maar de basis van deze Japanse curry noedelsoep. Hoe je je noedelsoep verder aankleedt, is helemaal aan jou. Ik geef met mijn recept een voorbeeld, maar je kunt echt alle kanten op. Vervang de biefstuk bijvoorbeeld eens door kip of knapperig gebakken tofu. Voeg geraspte wortel of juist wat gegrilde broccoli toe! Gebruik mijn recept als basis en vul het in naar eigen smaak!

Als je de soep proeft, zal je merken dat de Japanse curry qua smaak dichter bij curry uit de Indiase keuken ligt, dan bij bijvoorbeeld de Thaise, Koreaanse of Indonesische keuken.

Japanse curry noedelsoep met biefstuk

Curryblokjes

Voor deze overheerlijke Japanse curry noedelsoep gebruiken we Japanse curryblokjes. Anders dan bijvoorbeeld currypasta’s of bouillonblokjes, zijn deze blokjes meer een soort roux.

Japanse curry blokjes van het merk Golden Curry de milde versie.

Ik gebruik de blokjes van het merk Golden Curry, maar je hebt bijvoorbeeld ook Vermont Curry, die je kan herkennen aan de appel op de verpakking. Deze curry is was zoeter en fruitiger, en wordt beschreven als kindvriendelijk. Hier thuis is de Japanse curry noedelsoep niet aan te slepen; mijn kleuter eet het als het aan hem ligt elke dag. Nadat je de verpakking geopend hebt, is het belangrijk dat je de overige blokjes in de koelkast bewaart, maar je kunt ze ook heel goed invriezen!

Japanse Curry Noedelsoep

Japanse Curry Noedelsoep is een heerlijke rijke soep, met de kenmerkende smaak van Japanse Curry. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke basis en dan is het een kwestie van je noedelsoep aankleden met alles wat je lekker vindt!
Porties 4 tot 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Soepbasis

  • 100 gr Japanse curryblokjes ongeveer
  • 1,5 liter water
  • 0.5 blokje bouillon bv kip of groente
  • 1 theelepel rijstazijn

Optionele vulling

  • 4 porties noedels
  • 4 porties biefstuk gebakken en in reepjes
  • 4 handjes edamame boontjes
  • 1 bosjes koriander gesnipperd
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 2 rode chili's fijngesneden
  • 4 eieren zacht of hard gekookt, gebakken, omelet: het kan allemaal!

Instructies

  • Breek de curryblokjes in stukken en smelt deze in de soeppan. Voeg beetje bij beetje water toe en roer iedere keer goed door. Dit voorkomt klontjes.
    100 gr Japanse curryblokjes, 1,5 liter water
  • Voeg de rijstazijn en het blokje bouillon toe. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat extra water toe als de smaak te sterk is. Laat lekker zachtjes pruttelen, terwijl we de rest voorbereiden.
    0.5 blokje bouillon, 1 theelepel rijstazijn
  • Bereid ondertussen je noedels (spoel na met koud water) en je overige toppings.
    4 porties noedels, 4 porties biefstuk, 4 handjes edamame boontjes, 1 bosjes koriander, 2 lente-uitjes, 2 rode chili's, 4 eieren
  • Schep de noedels in de kommen, voeg alle toppings toe en schenk de warme soep erbij.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Aziatisch, Japanese
Trefwoord: noedels, noedelsoep

Pin dit recept voor Japanse Curry Noedelsoep

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Japanse curry noedelsoep

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close