Japanse Hutspot met Gehakt

Deel met vrienden en familie

Japanse Hutspot met Gehakt is echt gigantisch lekker, maar dan echt. Vanavond eten we stamppot, maar dan wel met een Aziatische twist! Deze Hollandse klassieker, misschien wel dé stamppot onder de stamppotten, combineert echt super goed met het lichtkruidige van Japanse curry.

Japanse hutspot met gehakt

Japanse hutspot, dat klinkt in het begin misschien een beetje als een gekke, vergezochte combinatie, maar eigenlijk valt dat best mee. Als je Japanse curry maakt, voeg je hier, behalve rundvlees, ook wortel en ui aan toe. Laten dit nou net de hoofdbestanddelen van hutspot zijn!

Voor de foto van de Japanse hutspot kies ik ervoor om het gehakt als saus te presenteren. Voor de gewone gezinsmaaltijd, die niet op de foto hoeft, stamp ik dit gewoon heerlijk mee met de hutspot. Het resultaat is een heerlijk romige stamppot. 

Japanse hutspot met japanse curry blokjes gehakt

Waar koop je Japanse curryblokjes?

Japanse curryblokjes kun je helaas (nog) niet vinden in de standaard supermarkt. Je kunt ervoor terecht bij de grotere Aziatische supermarkten en toko’s die zich richten op de Japanse/Koreaanse keuken. Online bestellen is natuurlijk de simpelste optie, hier bijvoorbeeld. Bestel dan meteen wat goede oestersaus mee 😉 

Ik gebruik de blokjes van het merk Golden Curry, maar je hebt bijvoorbeeld ook Vermont Curry, die je kunt herkennen aan de appel op de verpakking. Golden Curry komt in drie versies: mild, medium hot en hot. Wij gaan standaard voor mild, zodat het hele gezin ervan kan genieten, maar voor deze Japanse hutspot kun je alledrie de versies gebruiken. 

Heb je de smaak te pakken, dan kun je met deze Japanse curryblokjes ook Japans Stoofvlees uit de Instant Pot en Japanse Curry Noedelsoep maken!

Japanse Hutspot met Gehakt

Japanse Hutspot met Gehakt is echt gigantisch lekker, maar dan echt. Vanavond eten we stamppot, maar dan wel met een Aziatische twist! Deze Hollandse klassieker, misschien wel dé stamppot onder de stamppotten, combineert echt super goed met het lichtkruidige van Japanse curry.
Servings 3 porties (of 2 flinke)
Voorbereidingstijd 12 minuten
HP in de Instant Pot 6 minuten
Totale tijd 18 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels kruimig
  • 300 gr wortels
  • 2 uien
  • 1 snuf zout
  • 1 klont boter

Gehakt

  • 300 gr gehakt
  • 30 gr Japansecurryblokjes
  • 50-100 ml water
  • neutrale olie om te bakken

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd in kleine stukken en spoel goed om met koud water. Doe hetzelfde met de wortels en snipper je ui grof.
    500 gr aardappels, 300 gr wortels, 2 uien
  • Doe de aardappel in een pan met koud water met een snuf zout, gevolgd door de wortels en tot slot de uien. Breng aan de kook en kook totdat alles gaar is (ongeveer 20 minuten). Voeg een klont boter toe en stamp alles goed door elkaar.
    1 snuf zout, 1 klont boter
  • Ondertussen maken we het gehakt. Dit bakken we eerst rul in een koekenpan met een scheutje olie. Zet daarna je warmtebron op medium.
    300 gr gehakt, neutrale olie
  • Snijd je Japanse curryblokjes fijn en voeg dit toe aan je gehakt, samen met het water. Begin met 50 ml, afhankelijk van het vocht en vet dat uit je gehakt komt kun je meer vocht toevoegen. Roer goed door, totdat alles goed vermengd is en de curryblokjes gesmolten zijn. Laat pruttelen tot je een mooie glanzende saus hebt.
    30 gr Japansecurryblokjes, 50-100 ml water
  • Serveer het gehakt erbij in een kuiltje of stamp het lekker door de hutspot heen.

Notities

Je kan dit recept met alle soorten gehakt maken, ik geef zelf de voorkeur aan rundvlees- of vega-gehakt. 
Author: Mariska
Calories: 496kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Japans, Nederlands
Trefwoord: aardappel, japans, kruidig, stamppot, wortel

Nutrition

Calorieën: 496kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 22g | Fat: 25g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 72mg | Sodium: 280mg | Potassium: 1399mg | Fiber: 8g | Sugar: 9g | Vitamin A: 16719IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 88mg | Iron: 4mg

Pin dit recept voor Japanse Hutspot met Gehakt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bernadette says:

    Ik zou de recepten graag willen printen. Is dat mogelijk?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan, boven bij het recept vind je een print knopje.

  2. Bernadette says:

    Dank je wel, sorry ik had er helemaal overheen gekeken fijn dat de recepten geprint kunnen worden 👌

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close