Deze heerlijk zoete Japanse pannenkoeken, ook wel hotcakes genoemd, zijn nog luchtiger en dikker dan hun Amerikaanse neefjes.
Fluffy Japanse pannenkoeken
Overal ter wereld maken we pannenkoeken, maar we doen het allemaal net even anders. In Frankrijk maken ze ze superdun en in Nederland flink groot. In Amerika zijn ze kleiner, maar weer dikker. Ik kan me haast niet voorstellen dat ze ergens dikkere pannenkoeken maken dan in Japan. Kijk nou naar ze, deze pannenkoeken hebben echt curves; ze zijn gewoon sexy!
Ik moet er wel bij zeggen, deze Japanse pannenkoeken zijn wat moeilijker te maken dan de meeste recepten op Flying Foodie. Het kan zijn dat de eerste niet helemaal lukt, maar oefening baart kunst en ze zijn zeker de moeite waard.
Pin deze Japanse pannenkoeken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Zulke dikke pannenkoeken heb ik nog nooit gezien! Lijkt mij heel leuk om eens uit te proberen! Zal inderdaad wel wat meer geduld nodig zijn, maar dan heb je ook wel een prachtige pannenkoek!
Flinke jongens zijn het hè? Ja het zijn niet pannenkoeken die je elk weekend op tafel zal zetten, maar voor zo nu en dan zijn ze wel geweldig.
Ze zien er echt heel lekker fluffy uit!
Oh jaaaa, deze waren heerlijk!
Wat gaaf, ik heb hier nog nooit van gehoord. Wil hier wel eens mijn eigen variant op maken. Dankje voor het delen!
Graag gedaan! Laat je weten als je een eigen variant gemaakt hebt? Ben erg benieuwd 🙂
Leuk recept. Beetje maple syrup en aardbeien eroverheen en je hebt een goed vullend ontbijt.
Had je toevallig nog baktips?
Als ik wacht tot ze borrelen zijn ze zwart aan de onderkant. Als ik ze eerder omdraai zijn ze nog te vloeibaar
Hoi Barr,
Ik denk dat je het beste ze iets minder warm kunt bakken, dan heeft het meer kans om te garen voordat je ze omdraait.
Worden ze wel goed dik tijdens het bakken? Anders kan het namelijk zijn dat je baking soda niet meer goed is.
De zwarte zijn overigens ook vloeibaar van binnen zie ik nu 🙁
Leuk maar redelijk omslachtig hahahahahaha. Ik koop gewoon hotcake mix. Die pannenkoeken worden sws wel rond. Je moet ze gewoon op een laag vuurtje bakken. Lekkerste zijn ze met Japanse stroop. Die is minder zoet.
Ow ja en Japanse hotcakes zijn dik maar ook weer niet zo dik als op je foto. Dat is echt absurd. Dan krijg je weer van die mensen die denken dat ze echt zo dik moeten zijn wanneer ze een keertje echte hotcakes gaan eten.
Haha nou zo absurd vind ik ze zelf niet. Iedereen kan zelf bepalen hoe dik ze ze willen maken. Japanse hotcakes komen in alle soorten en maten, zelfs nog dikker dan deze die ik heb gemaakt.