Japanse pannenkoeken: Hotcakes

Hotcakes Japanse pannenkoeken

Deze heerlijk zoete Japanse pannenkoeken, ook wel hotcakes genoemd, zijn nog luchtiger en dikker dan hun Amerikaanse neefjes.

Overal ter wereld maken we pannenkoeken, maar we doen het allemaal net even anders. In Frankrijk maken ze ze superdun en in Nederland flink groot. In Amerika zijn ze kleiner, maar weer dikker. Ik kan me haast niet voorstellen dat ze ergens dikkere pannenkoeken maken dan in Japan. Kijk nou naar ze, deze pannenkoeken hebben echt curves; ze zijn gewoon sexy!

Ik moet er wel bij zeggen, deze Japanse pannenkoeken zijn wat moeilijker te maken dan de meeste recepten op Flying Foodie. Het kan zijn dat de eerste niet helemaal lukt, maar oefening baart kunst en ze zijn zeker de moeite waard.

recept Japanse pannenkoeken hotcakes

Ingrediënten Japanse pannenkoeken – Hotcakes

voor 6 Japanse pannenkoeken
3 kleine eieren
50 g suiker
170 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
250 g bloem
1 snuf zout
1 theelepel baking soda

Extra benodigdheden:
Koekenpan, kookring, een stevige spatel en olie

Benodigdheden Japanse pannenkoeken – Hotcakes

  1. Mix in een grote kom eerst de eieren, suiker, karnemelk en vanille extract goed door elkaar. Voeg daarna de bloem, het snufje zout en de baking soda toe en mix het goed door. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  2. Kwast zowel de koekenpan als de binnenkant van de kookring goed in. Verwarm ze samen op middellaag vuur, de ring leg je dus al in de pan.
  3. Schep de ring tot de helft vol met beslag. Bak de hotcakes zo’n vier minuten, waarbij het beslag flink zal gaan bubbelen.
  4. Nu het meest lastige stuk. Steek een spatel onder de pannenkoek en draai hem met ring en al voorzichtig, maar tegelijkertijd ook snel om. Bak ook deze kant 3 à 4 minuten.
  5. Schep de hotcake uit de pan en verwijder voorzichtig de ring, voorzichtig, want de ring is heet! Als het goed is moet dit makkelijk gaan.
  6. Nu is het tijd om alle stappen te herhalen voor de volgende pannenkoek.

Wat zijn jouw favoriete soort pannenkoeken?

 

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *