Breng een beetje Japan in huis met dit onwijs simpele recept voor Yakitori spiesjes. De Japanse keuken heeft een hoop meer te bieden dan alleen sushi.
Japanse Yakitori spiesjes
Yakitori spiesjes zijn een heerlijk Japans gerecht dat bestaat uit kleine stukjes gegrilde kip op een stokje. Het is een perfect gerecht voor op de barbecue of gewoon om te bereiden in de oven. Yakitori spiesjes zijn geliefd over de hele wereld vanwege hun smaak en eenvoudige bereiding. In dit recept maken we gebruik van een zelfgemaakte saus die de kip extra smaak geeft.
Marinade of toch niet?
Bij deze Japanse Yakitori spiesjes wordt het vlees niet van tevoren gemarineerd, maar juist achteraf smaak gegeven met een saus. Heel anders dan je bijvoorbeeld gewend bent uit de Indonesische of Thaise keuken, waar het vlees juist gemarineerd wordt.
De saus wordt meestal gemaakt met mirin en sake. Voor jullie heb ik een variatie gemaakt met ingrediënten die net zo lekker zijn, maar makkelijker verkrijgbaar. Gelukkig is er tegenwoordig veel verkrijgbaar in Nederland uit de Aziatische Keuken. De combinatie van de smaakvolle saus en de sappige kip zorgt voor een perfecte smaakbalans. Serveer de spiesjes als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat rijst en groenten of serveer ze als hapje op een feestje. Het is een gerecht dat gegarandeerd in de smaak zal vallen bij iedereen. Maak deze Japanse yakitori spiesjes en waan je jezelf even in Japan!
Yakitori of Yakatori?
Wanneer ik mijn recepten uitwerk ga ik regelmatig op zoek naar de juiste spelling van woorden en namen, zo ook bij dit recept. Zelf heb ik altijd gedacht dat het Yakatori was en niet Yakitori. Ik besloot het verder uit te zoeken en wat blijkt, het moet toch echt Yakitori zijn, wat ‘gegrilde kip’ betekent.
Pin deze Yakitori spiesjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.