Japchae noodles

Deel met vrienden en familie

Japchae noodles zijn heerlijke snelle, Koreaanse roerbak noodles. Makkelijk in 30 minuten te maken en je hoeft voor de ingrediënten niet eens naar de toko, alles is in de standaard supermarkt te koop. In tegenstelling tot veel andere Koreaanse gerechten zijn deze roerbak noodles absoluut niet pittig en dan ook geschikt voor het hele gezin!

Koreaanse roerbak noedels

Koreaanse roerbak noodles

Roerbak schotels zijn geliefd omdat ze zo makkelijk en snel te maken zijn en deze Koreaanse roerbak noodles zijn daar geen uitzondering op. We marineren de biefstuk met soja, sesamolie en een klein beetje suiker. Het mooie is dat deze marinade ook nog eens dubbelt als roerbaksaus! 

Japchae met zoete aardappel noodles

Meestal wordt Japchae gemaakt met noodles op basis van zoete aardappel: dangmyeon. Deze zijn alleen niet zo makkelijk verkrijgbaar. Een goed in Nederland verkrijgbaar alternatief is vermicelli van mungbonen of miehoen (rijst noodles). De noodles op basis van mungbonen zijn lekker elastisch en zijn ook nog steeds lekker als je het de volgende dag opwarmt. Ze klompen ook dan niet aan elkaar.

Japchae noodles

Japchae noodles zijn heerlijke snelle, Koreaanse roerbak noodles. Makkelijk in 30 minuten te maken en je hoeft voor de ingrediënten niet eens naar de toko, alles is in de standaard supermarkt te koop. In tegenstelling tot veel andere Koreaanse gerechten zijn deze roerbak noodles absoluut niet pittig en dan ook geschikt voor het hele gezin!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 noodles (zie notitie)
  • 100 gr wortel julienne gesneden
  • 150 gr shitake
  • 1 rode paprika
  • 200 gr spinazie verse
  • 2 eetlepel neutrale olie

Biefstuk en marinade

  • 300 gr biefstuk
  • 5 eetlepels sojasaus of tamari als je glutenvrij zoekt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel bruine suiker

Garnering

  • 1 lente ui
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Snijd de biefstuk in de dunne plakken. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en schep de biefstuk er doorheen. Laat marineren terwijl we de rest bereiden.
    300 gr biefstuk, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel bruine suiker
  • Snijd de wortel julienne, de shitake in plakken en de paprika in repen.
    100 gr wortel, 150 gr shitake, 1 rode paprika
  • Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking en spoel goed na met koud water.
    200 noodles
  • Verwarm wat olie in een grote pan of wok en bak hierin eerst de shitakes.
    150 gr shitake, 2 eetlepel neutrale olie
  • Voeg daarna de biefstuk toe, bewaar de overgebleven marinade, die gebruiken we straks als saus.
  • Zodra de biefstuk aan alle kanten bruin is, mag de paprika en de wortel erbij. Schep goed door en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe, gevolgd door de noodles en giet daar de overgebleven marinade overheen. Schep goed door, tot alles goed met elkaar vermengd is en de noodles weer warm zijn.
    200 gr spinazie
  • Maak eventueel af met wat fijn gesneden lente ui en geroosterde sesamzaadjes.
    1 lente ui, 1 eetlepel sesamzaad

Notities

Meestal wordt Japchae gemaakt met noodles op basis van zoete aardappel: dangmyeon. Deze zijn alleen niet zo makkelijk verkrijgbaar. Een goed in Nederland verkrijgbaar alternatief is vermicelli van mungbonen of miehoen (rijst noodles).
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: biefstuk, noodles, paddestoelen, roerbak, spinazie

Pin deze Japchae – Koreaanse roerbak noodles!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

Jap Chae noodles

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close