Jus maken van kalkoen uit de oven

Deel met vrienden en familie

Wie zelf een kalkoen maakt, kan ook ontzettend makkelijk zelf kalkoen jus maken! Dit trucje kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld gebraden kip of ander vlees!

Je hebt net een heerlijke kalkoen bereid, maar hebt ook wel zin in wat jus erbij. Wat nu? Pak je er dan een zakje aanmaakjus bij? Ik hoop het niet, want wij vertellen je hoe je zelf een heerlijke jus kunt maken met de sappen die uit de kalkoen zijn gelopen! Let op, je moet het vocht tijdens het grillen van de kalkoen wel goed opvangen en zeker niet weggooien!

Ingrediënten Kalkoen jus

200 ml sap, dat uit de kalkoen is gelopen en op je bakplaat ligt en eventueel nog in de kalkoen zit.
200 ml water
2 eetlepels bloem
2 eetlepels vet (zie bereiding)
optioneel: scheutje balsamico

Bereiding

  1. Giet alle sap van de bakplaat. Je zult waarschijnlijk merken dat het vrij vet is en dat vet willen we scheiden van het vocht. Een snelle tip om te scheiden is om het sap af te laten koelen, dan komt het vet namelijk naar boven en wordt het hard en dan schep je het er zo vanaf! Het snelste gaat dit door het even kort (5 minuten ofzo) in de vriezer te zetten. Bewaar het vet wel! Schraap ook de bruine deeltjes (niet zwart natuurlijk) van de bodem van je bakplaat en doet dit bij het vet.
  2. Gebruik twee eetlepels van dit vet en smelt in een steelpan. Voeg twee eetlepels bloem toe en roer goed door. Laat dit rare papje 2-3 minuten goed garen. Het mag best wat bruiner worden, maar zeker niet aanbranden. Niet weg lopen dus!
  3. Voeg het sap van de kalkoen toe er roer goed door. Voeg er water bij en laat inkoken, tot je kalkoen jus de juiste dikte heeft. Bij mij was dit minder dan 30 seconden!

Eet smakelijk! Een heerlijke jus voor bij je kalkoenfilet bijvoorbeeld!

 

Pin deze recept voor kalkoen jus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Jus van gegrilde Kalkoen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close