Kaasburger met guacamole

Deel met vrienden en familie

Kaasburgers met guacamole zijn fantastisch. Ooit het idee gehad: ik zou willen dat er meer kaas op mijn burger zat? Met deze burger zit je helemaal goed. Dat kaas en guacamole een gouden combinatie zijn, dat wist je natuurlijk al!

Een burger van kaas

Zo nu en dan krijg ik wel eens wat opgestuurd, zo ook deze kaasburgers van Yellow Burger. Om uit te proberen en natuurlijk omdat het merk hoopt dat het gebruikt gaat worden in een recept. Ik krijg ze opgestuurd zonder verplichting, maar deze kaasburgers zijn zo lekker, dat ik het niet kan laten. De kaas wordt heerlijk zacht, zoals gesmolten kaas, maar loopt niet weg. Het houdt zijn vorm, waardoor het ideaal is als burger. Snel kan de vergelijking gemaakt worden met Halloumi, maar dat is toch anders. De structuur en smaak ligt veel dichter bij de Nederlandse gele kaas, zoals bijvoorbeeld een belegen kaas.

Zelf bak ik ze heerlijk in mijn favoriete grillpan, maar ik denk dat ze ook heel lekker zijn op de BBQ.

Kaasburger met guacamole

Ingrediënten Kaasburger met guacamole

2 harde bollen
2 kaasburgers
tomaat
sla
mayonaise

1 avocado
teentje knoflook
kneepje limoen
zout & peper

Bereiding

  1. Prak de avocado. Meng dit met een teentje geperste knoflook en een kneepje limoen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de tomaat in plakjes bestrooi met een heel klein beetje zout. Dat maakt tomaat zoveel lekkerder!
  3. Snijd de broodjes doormidden en toast deze even in een warme grillpan.
  4. Bak de kaasburgers in 5 minuten aan de buitenkant krokant en zacht en warm van binnen. Duw ze een klein beetje aan, zo krijg je van die mooie grillstreepjes.
  5. Bouw de kaasburgers op. Begin met een laagje guacamole op de onderkant van het broodje, dan sla, een kaasburger, de plakjes tomaat en dan tenslotte het kapje met een heel dun laagje mayonaise.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close