Kaassalade voor op brood (super lekker!)

Deel met vrienden en familie

Kaassalade voor op brood
Kaassalade voor op brood, klinkt misschien vreemd, maar het is super lekker. Heerlijk smeuïge oude kaas, met knapperige stukjes augurk en een beetje pit van grove mosterd.

Een beetje vreemd…

Ik zal het eerlijk toegeven: toen ik voor het eerst hoorde over kaassalade vond ik het maar een raar idee.. Ik kon mij er geen voorstelling bij maken. Hoe kon dat nou lekker zijn? Dat terwijl ik toch echt gek ben op kaas. Na bijna een jaar ging ik overstag en ik snap eigenlijk niet meer waarom ik zo moeilijk deed. De kaassalade is heerlijk!

Twijfel je nog? Dan wil ik je toch echt over halen om het toch te proberen. Tenminste, als je net als ik gek bent op oude kaas.

Oude kaassalade met grove mosterd op cracker

De meeste salades voor op brood worden aangemaakt met mayonaise. Hoewel mayonaise heel goed combineert met oude kaas, besloot ik toch om het iets frisser te houden en te gaan voor crème fraîche.

Ingrediënten Kaassalade

voor ongeveer 4 broodjes

125 gr oude kaas
100 gr crème fraîche
2 eetlepels grove mosterd
4-6 kleine (cornichon) augurkjes

optioneel: verse tuinkers

Ingrediënten Kaassalade

De bereiding is super simpel.

  1. Rasp de oude kaas. Zelf gebruik ik een middel grove rasp om nog wat structuur te houden in de salade.
  2. Snijd de cornichon augurkjes in plakjes. Deze kleine augurkjes zijn lekker stevig en niet zo vochtig als andere augurken.
  3. Meng de oude kaas, gesneden augurkjes, crème fraîche en de mosterd goed door elkaar.
  4. Klaar ben je! Smeer de salade lekker op een broodje en besprenkel eventueel met wat verse tuinkers. Dit ziet er niet alleen heel feestelijk uit, maar het scherpe van de tuinkers past ook nog eens goed bij de zilte romige smaak van de kaassalade.

Variatie tip: gebruik eens oude komijnekaas!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close