Kabeljauw met spruitjespuree en garnaaltjes is een echt Kerstrecept. Makkelijk te maken, snel klaar, maar ziet er toch super fancy uit. Beetje spruitjespuree op een bordje en stapelen maar!
Hoofd- of voorgerecht met kabeljauw
Dit Kerstrecept met kabeljauw kan prima dienen als zowel voor- als hoofdgerecht. Ga je voor een hoofdgerecht, dan neem je wat meer vis en breid je het eventueel uit met fantastische knapperige aardappellaagjes. Je kunt de spruitjespuree van tevoren maken en dan vlak voor serveren nog even opwarmen.
Eet je trouwens liever geen varkensvlees, dan kun je de ham ook vervangen door rookvlees. Liever helemaal geen vlees? Besprenkel je vis dan naast zout met een klein beetje gerookte paprikapoeder.
Lekker koolhydraatarm
Dit gerecht is naast ontzettend lekker ook nog koolhydraatarm. Dat is mooi meegenomen als je daar rekening mee moet houden of als je in de volgende gang wel een flinke lading koolhydraten verwacht. Uiteraard hoeft niemand koolhydraatarm te eten met Kerst van mij, tenzij je arts of diëtist dit natuurlijk voorschrijft, maar dit recept laat zien dat het wel heel goed kan. Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme Kerstrecepten, dan heb ik er nog wel een aantal voor je, zoals:
- Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen
- Zelf echte carpaccio maken
- Hele bloemkool uit de oven met kruidige yoghurt marinade
- Asperges met labneh, granaatappel, hazelnoot, munt en sumak
- Vegan chocolademousse
Pin deze Kabeljauw met spruitjespuree en garnaaltjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.