Kabeljauw quiches met prei en kerrie

Deel met vrienden en familie

Kabeljauw quiches met prei en kerrie. Een lekkere, knapperige bladerdeegkorst met een goede vulling van vis, prei en kerrie. In kleine vormpjes gebakken in plaats van een grote, zodat je het gevoel krijgt dat je ze gehaald hebt bij een dure traiteur!

Kabeljauw quiche met prei en kerrie

De inspiratie voor dit recept kwam ik tegen bij de visboer. Daar zag ik hartige kabeljauwtaartjes in de vitrine liggen. Helaas was de vis die ik haalde niet bepaald lekker en ook nog eens duur, dat ik niet terug ben gegaan om de taartjes te proberen. De combinatie van prei en kabeljauw leek mij lekker en toen moest ik denken aan de prei-gehakt schotels van vroeger. De gehakt vervang ik door vis, de aardappeltjes door bladerdeeg en het ‘pakje’ door eigen kruiden.

Een quich blind bakken

Een tijd lang was het populair om je quiches niet meer blind te bakken. Een overbodige extra handeling, je kunt ook gewoon de quiche langer in de oven doen. Toch ben ik daar de laatste tijd terug op aan het komen. Ja, blind bakken is een extra handeling, maar het zorgt niet alleen voor een extra droge korst, het zorgt er ook voor dat je vulling minder lang in de oven staat. In het geval van deze quiches vind ik wel zo lekker als de vis niet super lang in de oven staat. Lees hier meer over blind bakken.

Kabeljauw quiche met prei en kerrie

Ingrediënten Kabeljauw quiches met prei en kerrie

voor twee kleine quiches

1 rol verse bladerdeeg uit het koelvak
150 gr prei
250 gr kabeljauw (of andere stevige witvis)
1 eetlepel kerriepoeder
5 eieren
100 gr crème fraîche
snuf zout en peper
50 gr geraspte kaas
6 kleine tomaatjes (naar smaak)

zout, peper en olie

2 bakblikjes van ongeveer 20 cm doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet de bakvormen licht in met olie en bekleed met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en in de randen en bak deze 20 minuten blind. Ondertussen maken we de vulling.
  2. Snijd de prei doormidden en was goed. Laat even uitlekken en snijd fijn. Dep indien nodig de kabeljauw droog met een stukje keukenpapier. Snijd is stukken.
  3. Zelf vind ik het het lekkerste als je nog duidelijk stukken vis terugziet in de quiche. Dus ik maak vrij grote blokjes van zo’n 2 à 3 centimeter. Dit zorgt er ook voor dat de vis niet zo uitdroogt. Bestrooi de vis met een beetje zout en peper.
  4. Roer de eieren samen met de crème fraîche, de kerrie en een snuf zout los.
  5. Nadat je quiches uit de oven komen, verdeel je de prei en en de stukken kabeljauw erover. Schenk het eiermengsel er vervolgens overheen.
  6. Bestrooi met kaas. Snijd de tomaatjes doormidden en duw ze voorzichtig in de quiches. Zet in de oven en bak ze 25 tot 30 minuten!

Pin deze Kabeljauw quiches met prei en kerrie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

kabeljauw quiche pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close