Kaneelboter zonder fratsen

Kaneel Boter
Kaneelboter. Soms kun je door drie doodnormale ingrediënten te combineren iets lekkers maken. Zo simpel, dat je niet meer snapt waarom je hier niet eerder aan gedacht hebt.Of waarom het niet gewoon zo in de winkel wordt verkocht. Kaneelboter is zoiets. Geen gedoe, geen rare ingredienten, geen fratsen.

Lekker op een plakje cake, op een geroosterde boterham, een bagel, matzes, scones of of of.. Volgens mij kun je hier heel veel combinaties voor bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld vaan een croissant? Gewoon van die danarols insmeren met kaneelboter, oprollen en de oven in!

Past wat mij betreft ook helemaal bij de tijd van het jaar.

Benodigdheden Kaneelboter

100gr zachte ongezouten boter
2 eetlepels / 30gr donkerbruine suiker
1 eetlepel / 4gr Kaneel

Bereiding Kaneeelboter

Het is zo simpel, dat je het eigenlijk niet eens bereiden kunt noemen.

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar met een vork.
  2. Proef en voeg eventueel naar smaak meer suiker of kaneel toe. Je zou het ook in de foodprocessor/blender kunnen mengen, maar dan maak je wel een heel apparaat vies.

Zoals je ziet, het is geen rocket science, maar het is zo ontzettend lekker!

Waar zou jij deze heerlijke zoete spread op willen smeren?

Vers brood

Kaneelboter combineert natuurlijk hartstikke goed met een zelf gemaakt brood. Wat dacht je van de volgende opties:
Fantastisch brood zonder kneden
Simpel Soda brood
Zoet brood gemaakt van IJS!

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *