Kardemom pancakes: heerlijk fluffy zoals Amerikaanse pancakes, maar met een Aziatische twist. Lekker met een paar plakken spek en heel veel stroop. De pancakes zelf maak ik niet te zoet, zodat er lekker veel stroop bij kan.
Pannenkoeken! Ik beweer altijd dat ik die bijna nooit eet, maar het aantal recepten dat ik inmiddels online heb staan bewijst het tegendeel. Probeer naast deze heerlijke kardemom pancakes ook eens onze:
- Hollandse pannenkoeken
- Super fluffy pancakes
- Red Velvet zonder kleurstof
- Banaan pannenkoekjes
- Hotcakes
- Amerikaanse pannenkoekjes
En dat zijn alleen nog maar de zoete recepten met pannenkoeken!
Ingrediënten Kardemom pancakes
voor 8-12 pancakes
6 plakken spek
4-6 kardemom peulen
1 ei
1 eetlepel suiker (of meer als je van zoetere pannenkoeken houdt)
180 gr bloem
200 ml karnemelk (geen melk, want dat werkt niet met baking soda)
1 theelepel vanille extract
1 theelepel baking soda
snufje zout
olie of boter om te bakken
stroop
Bereiding
- Leg de spekplakken op een bakplaat in een koude oven en verwarm de oven op 200 graden Celsius. Zo wordt het spek het allerlekkerst. Natuurlijk kun je ook een koekenpan gebruiken.
- Meng je ei, bloem, karnemelk, suiker, baking soda en vanille extract met een snufje zout tot een beslag. Laat even rusten.
- Doe de kardemom peulen in een vijzel en plet ze voorzichtig, zodat de peulen open barsten. Haal de zaadjes er uit en stamp deze fijn. Hoe lekker ruikt dit? Meng dit door je beslag heen.
- Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak hier pancakes van ongeveer 10 cm doorsnede in. Herhaal dit tot al je beslag op is.
- Serveer de kardemom pancakes met je spek uit de oven en lekker veel stroop.
Geen fan van spek of stroop? Ze zijn ook lekker met mangocurd of lekker vanille ijs!