Deze Kerst borrelkrans met brie, cranberry en walnoten is een heerlijke snack voor tijdens de kerstborrel, -brunch of -lunch. Eigenlijk kan ‘ie de hele dag door wel. Wie gek is op de combinatie van hartig en een beetje zoet gaat hiervan smullen. Uiteraard is de mijne al lang en breed op, maar met de feestdagen ga ik dit recept zeker nog eens maken!
Kerst borrelkrans met brie
Deze borrelkrans is super simpel om te maken en je kunt er ook nog eens heel makkelijk mee variëren. Wij gebruiken walnoten in dit recept, maar je kunt ook heel goed andere noten gebruiken, zoals bijvoorbeeld pistachenoten. In plaats van cranberry’s kun je ook heel goed kersen, vijgen of blauwe bessenjam gebruiken. Zijn er op jouw borrel geen mensen die vegetarisch zijn, dan zou je ook stukjes gebakken bacon kunnen toevoegen!
Croissantkrans
Wat deze borrelkrans zo ontzettend lekker maakt (en ook niet onbelangrijk: makkelijk om te maken) is het gebruik van croissantdeeg. Je kunt het dus ook een croissantkrans noemen, zeg dat maar eens 10 keer achter elkaar. Voor het mooiste resultaat heb je 8 driehoekige lapjes deeg nodig. Nou wordt het meeste croissantdeeg per 6 verpakt. Je houdt dus bij 2 verpakkingen 4 plakjes over. Deze kun je in een zakje in de koelkast nog 1 tot 2 dagen bewaren, en dan alsnog afbakken als croissantjes!
Pin dit recept voor Kerst Borrelkrans met Brie, Cranberry en Walnoten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.