Kerst Popcorn met chocolade, sinaasappel en kaneel is lekker, makkelijk te maken en brengt je helemaal in de stemming. Kerstfilm starten en gaan!
Kerst Popcorn
De combinatie van chocolade, sinaasappel en kaneel doet mij ontzettend aan Kerst denken. De geur is is daarnaast ook heerlijk in huis. Voeg aan deze popcorn gerust nog wat vanille toe (in de saus), of gedroogde cranberries (aan het einde).
De eerste keer dat ik dit recept probeerde te maken mislukte het nogal. Ik gebruikte geen boter, maar deed suiker, cacao en kaneel zo direct bij de warme popcorn. Ik had verwacht dat het lekker zou blijven plakken. Dat deed het ook, maar dan vooral aan de bodem van de pan. Een klein beetje boter lost dit probleem niet alleen op, het doet ook nog wat extra’s voor de smaak. Win-win!
Chocolade Popcorn met een snufje zout
Hoewel dit echt een zoete popcorn is, moet er toch een flinke snuf zout bij. Waarom? Dit haalt de smaken ontzettend op, zeker van de chocolade. Geloof je me niet, verdeel de popcorn dan over twee kommen en besprenkel er één met wat zout. Je zult een wereld van verschil proeven!
Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten.
