Kerst popcorn met chocola, sinaasappel en kaneel

Deel met vrienden en familie

Kerst Popcorn met chocolade, sinaasappel en kaneel is lekker, makkelijk te maken en brengt je helemaal in de stemming. Kerstfilm starten en gaan!

De combinatie van chocolade, sinaasappel en kaneel doet mij ontzettend aan Kerst denken. De geur is is daarnaast ook heerlijk in huis. Voeg aan deze popcorn gerust nog wat vanille toe (in de saus), of gedroogde cranberries (aan het einde).

De eerste keer dat ik dit recept probeerde te maken mislukte het nogal. Ik gebruikte geen boter, maar deed suiker, cacao en kaneel zo direct bij de warme popcorn. Ik had verwacht dat het lekker zou blijven plakken. Dat deed het ook, maar dan vooral aan de bodem van de pan. Een klein beetje boter lost dit probleem niet alleen op, het doet ook nog wat extra’s voor de smaak. Win-win!

Hoewel dit echt een zoete popcorn is, moet er toch een flinke snuf zout bij. Waarom? Dit haalt de smaken ontzettend op. Geloof je me niet, verdeel de popcorn dan over twee kommen en besprenkel er één met wat zout. Je zult een wereld van verschil proeven!

Kerst popcorn zoet

Ingrediënten Kerst Popcorn

voor een flinke kom popcorn

100 gr pofmais
zonnebloemolie
25 gr boter
rasp van de schil van 0.5 sinaasappel
4 eetlepels witte basterd suiker
2 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels kaneel
flinke snuf zout

Deze popcorn combineert ontzettend goed met een kop warme chocolademelk met een vleugje pepermunt.

Overige benodigdheden: hoge (soep)pan met deksel

Bereiding

  1. Smelt in een klein steelpannetje de boter, roer de suiker en sinaasappelrasp er doorheen en roer goed door. Als alles samen is gesmolten kan het vuur laag en mag de cacao en kaneel er doorheen. Als het goed is ruikt je keuken nu al heerlijk!
  2. Giet wat olie in een hoge pan en kantel de pan heen en weer, zodat de hele bodem bedekt is een dun laagje olie.
  3. Voeg de mais toe, plaats de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur aan. Mijn inductieplaat gaat tot stand 9 (en daarna is er nog een booster) en ik zet hem dan meestal op 7.
  4. Schud de pan heen en weer, zodat alle mais bedekt raakt met olie en gelijkmatig warm wordt. Snel zal de boel gaan poppen!
  5. Beweeg de pan zo nu en dan heen en weer. Begint de snelheid van de pops af te nemen, schud dan een keer goed op en neer. Als je 3 à 4 tellen achterelkaar geen pop meer hoort ben je klaar.
  6. Haal de popcorn van de warmtebron en haal de deksel er vanaf. Giet de helft van je chocolademengel er overheen, plaats de deksel terug op de pan en schud goed. Herhaal dit nog een keer met de rest van je chocolademengel.
  7. Voeg een flinke snuf zout toe en schud nog een laatste keer. Haal meteen uit de pan, anders maakt de stoom je popcorn zacht.

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten. 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close