Kerstbrood wentelteefjes (van oud kerstbrood!)

Deel met vrienden en familie

Oud kerstbrood. Elk jaar krijg je er wel mee te maken… lekker is het niet meer, maar weggooien is ook weer zo zonde. Met kerstbrood wentelteefjes maak je van je oude kerstbrood nog een feestelijk ontbijtje voor jezelf!

Kerstbroden zijn vaak groot en duur. Grote kans dus dat je wat overhoudt, maar het zonde vindt om weg te gooien. Zelf ben ik zo gek op dit recept dat ik het niet alleen gebruik om van mijn oude kerstbrood af te komen, ik gebruik er ook gewoon vers kerstbrood voor. Wel is dat meestal kerstbrood dat een beetje tegenvalt. Je kent het wel, zo’n brood dat je ergens krijgt en eigenlijk al droog is.

Normaal gesproken voeg je bij wentelteefjes vanillesuiker toe aan het ei-beslag. Maar kerstbrood is van zichzelf al flink zoet en smaakvol en hierdoor is het toevoegen van extra suiker niet nodig. Als je toch heel erg gek bent op zoet, bestrooi dan gewoon je wentelteefjes op het einde met een flinke laag poedersuiker!

Benodigdheden voor Wentelteefjes van Oud kerstbrood

 • 2 eieren
 • 1 eetlepel melk of room
 • (oud) kerstbrood

Optioneel: poedersuiker & kaneel

Bereiding

 1. Kluts de eieren met de melk of room los in een diep bord.
 2. Snijd het kerstbrood in plakken, iets dikker dan een normale boterham, maar ook niet veel. Laat het spijs lekker in het kerstbrood zitten.
 3. Leg een plak kerstbrood in het bord met je eiermengsel. Laat het even liggen, zodat het brood het ei een beetje op kan nemen, draai het om en herhaal het met de andere kant van het brood. Verwarm ondertussen een koekenpan met wat boter.
 4. Haal je paasbrood voorzichtig uit het eiermengsel en plaats het in de pan. Bak het brood ongeveer in 4 à 5 minuten goudbruin.
 5. Herhaal alle stappen, tot je brood of eiermengsel op is.
 6. Maak je kerstbrood wentelteefjes helemaal af met wat poedersuiker en een snufje kaneel.

Heerlijk! En stiekem helemaal niet zo anders dan een normaal wentelteefje. En nu toch nog brood over? Vries het in, dan kun je volgende week nog een keer de wentelteefjes maken!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ziet er lekker uit zeg!

 2. Goede tip. Van een goed kerstbrood blijft bij ons niets over, maar die (soms toch ook prijzige) tegenvallers kan ik nu dus toch eten. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close