Rode kool met glühweinkruiden is heerlijk kruidig, een vleugje zoet en past daarmee helemaal bij de donkere wintermaanden. Zelf gebruik ik een verse rode kool, maar je kunt ook aan de slag met rode kool uit een zak, pot of uit de diepvries.
Rode kool met glühweinkruiden
De titel zegt het al, we gaan dit rode kool recept upspicen met heerlijk kruiden die je ook in een glühwein gebruikt. Geen zorgen dit recept blijft gewoon alcohol vrij. Als je alle specerijen toch in huis hebt, kun je ook heel gemakkelijk een glühwein maken, met of zonder alcohol. Verras je gasten met een heerlijk glaasje (of twee!).
Dit bijgerecht combineren
Rode kool is voor de meeste een bijgerecht, hoewel het lekker genoeg is om zo te eten natuurlijk. Inspiratie nodig om deze rode kool met glühweinkruiden mee te combineren? Wat dacht je van:
- In een broodje met een braadworst
- Pastinaakpuree, hertenbiefstuk en rode wijnsaus
- Met aardappelpuree en een (vega)worstje
- Tussen twee wraps met veel pittige kaas zoals gruyère of brie (even in de oven)
- In een pasteibakje met brie
Op zoek naar nog meer Kerstinspiratie? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten.
Pin deze Rode kool met glühweinkruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.