Kerstmenu met Kalkoen (een tikje traditioneel)

Deel met vrienden en familie

Een Kerstmenu met kalkoen, want wat is een betere gelegenheid om eens een hele kalkoen te bereiden? We gaan voor een klassiek Kerstmenu, maar dan een tikje moderner en luxer! Lees je mee?

 

Amuse – Eendenbitterbal
Voorgerecht – Rivierkreeftjes cocktail
Hoofdgerecht – Kalkoen met heerlijke bijgerechten
Dessert – Chocoladetaart met Amaretto

Amuse: luxe bitterbal

eendenbitterbal eendenkroket
Eendenbitterballen… YES! Als ik dat op mijn menu zou zien staan, zou ik heel enthousiast worden. Bekijk het recept en je zult zien dat ze super makkelijk te maken zijn en daarnaast mooi aan te kleden zijn als amuse hapje.

Voorbereidingstip: je kunt de ballen makkelijk een dag van tevoren maken, hou er wel rekening mee dat de vulling sowieso al een nacht in de koelkast zal staan om op te stijven. Zorg dat de balletjes op kamertemperatuur zijn als je gaat frituren, dan hoeven ze niet zo lang!

Voorgerecht: Rivierkreeftjes cocktail

Feestelijk voorgerecht rivierkreeftjes cocktail

Garnalen cocktails horen voor mij echt bij Kerst. Eigenlijk eet ze ook echt uitsluitend met Kerst. Dit jaar steken we deze geliefde klassieker in een modern jasje. Neem heerlijke rivierkreeftjes in plaats van garnalen en natuurlijk maken we zelf een saus om je vingers bij af te likken.

Voorbereidingstip: de saus kun je minimaal twee dagen van tevoren maken, misschien nog wel langer. Voor de rest is dit gerecht zo weinig werk, dat er weinig aan voor te bereiden valt. Ideaal dus als je gasten op bezoek krijgt.

Hoofdgerecht: Kalkoen

Kalkoen recept
Jaaa, daar is hij dan: de kalkoen. Voor velen het hoogtepunt van het Kerstdiner, maar ook vaak het gerecht dat de meeste stress meebrengt. Met de juiste voorbereiding kun je makkelijk een heerlijke en sappige kalkoen maken!

Als bijgerechten zou ik zelf gaan voor heerlijke huisgemaakte aardappelkroketjes, pittige spruitjes en natuurlijk cranberry compote.

Voorbereidingstip: aardappelkroketjes en cranberry compote kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Vlak voor je het hoofdgerecht opdient, gooi je de kroketjes in het frituurvet of oven om af te bakken.

Dessert: Chocoladetaart met Amaretto

chocolate cake met amaretto
Eind goed, al goed! Chocolade tovert bij bijna iedereen een glimlach op het gezicht, zeker met een vleugje Amaretto!
Niet helemaal jouw ding? Een goede tiramisu doet het natuurlijk ook altijd heel goed.

Voorbereidingstip: maak de taart een à twee dagen van tevoren, maar maak de Amaretto-bitterkoekjesroom echt op de dag zelf.

Wij vinden dit een heerlijk, feestelijk Kerstmenu met kalkoen. Mocht het toch niet helemaal jouw smaak zijn, we hebben hier nog veel meer Kerstrecepten.

Fijne feestdagen! Geniet ervan, voor je het weet is het weer voorbij.

 

Pin dit kerst menu!

Dit menu niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Klassiek Kerstmenu met kalkoen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close