Kerstmenu Vis – voor echte visliefhebbers

Deel met vrienden en familie

Een Kerstmenu vol vis, speciaal voor de echte liefhebber. Jullie kunnen je hart op, want elke gang bestaat uit een heerlijk visgerecht. Op het toetje na natuurlijk.

Kerstmenu vis

Amuse – Toastje met zalmmousse
Voorgerecht – Rivierkreeftjes cocktail
Hoofdgerecht – Zalm Wellington
Dessert – Witte Chocolademousse

 

Amuse : Toastjes met zalmmousse

Toastjes met zalmmousse
We beginnen simpel, maar wel ontzettend lekker, met een klein toastje met zalmmousse. Zelf vind ik de cupjes van de foto erg leuk staan. Je kunt natuurlijk ook heel goed zelf broodjes toasten. Ik raad dan een stevig desembrood aan voor een mooi contrast met de mousse.

Voorbereidingstip: maak de zalmmousse gerust een dag van tevoren, maar schep het pas vlak voor het serveren op de toastjes.

Nog luxer? Maak dan je eigen gravlax. Je gasten zullen zeker versteld staan als je uitlegt dat je deze zelf gemaakt hebt!

Voorgerecht: Rivierkreeftjes cocktail

Feestelijk voorgerecht rivierkreeftjes cocktail
Deze cocktail van rivierkreeftjes is een feestelijke, luxe twist op de bekende garnalencocktail. Makkelijk binnen 10 minuten in elkaar te draaien, zonder dat je gasten het idee hebben dat je de kantjes er vanaf hebt gelopen!

Hoofdgerecht: Zalm Wellington

zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg, wie is daar nou niet gek op? Maak het feest compleet met gegrilde asperges, gestoomde broccoli, aardappelkroketjes en zelfgemaakte mayonaise, waar je knoflook en citroenrasp doorheen roert.

Dessert: Witte Chocolademousse

Witte chocolademousse met passievrucht en framboos

Een toetje met vis lijkt mij geen goed idee, dus deze gang doen we zonder. Daar zal vast niemand problemen mee hebben. Maak een heerlijke witte chocolademousse en roer hier wat lemoncurd doorheen. Lekker met verse frambozen of aardbeien.

Toch niet iedereen kunnen overtuigen van een heel Kerstmenu met vis? We hebben nog een hele reeks andere menu’s voor je klaar staan om uit te kiezen!

Kerstmenu Vis

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Zalm in bladerdeeg, dat wil ik ook echt nog een keer gaan maken!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close