Ketang – Indonesische friet snack

Indonesische Ketang
Ketang, oftewel sambal goreng kentang kering is een heerlijke Indonesische snack met frietjes. Lekker zoet, knapperig en natuurlijk een vleugje pittig. Met een zakje frietchips is het zo gemaakt. Of je ze nou serveert bij de maaltijd of als snack: ze zullen zeker een succes zijn!

Dit is niet het eerste Indonesische recept dat op Flying Foodie verschijnt; de Indonesische keuken is bij ons erg geliefd. Er staan inmiddels genoeg recepten online voor een hele rijsttafel. Probeer ook eens:

Ingrediënten Ketang Ketang indo snack met chips

Ingrediënten Ketang

1 teen knoflook
1 kaffir lime leave
2 laurier bladeren of 1 salam blad
1 theelepel gemalen gember
1.5 eetlepel ketjap manis (geen sojasaus dus, lees dit als je niet zeker bent over de verschillen)
1 eetlepel Javaanse suiker (kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker kunnen ook)
sambal naar smaak (oelek werkt prima, zelf gebruik ik het liefst mijn sambal tomat)
neutral olie om in te bakken

1 zak frietchips

Bereiding

  1. Pers of snijd het teentje knoflook fijn. Verwijder de kern uit de kaffir lime leave en snijd in ragfijne reepjes, zo dun als je kunt.
  2. Verwarm olie in een pan en fruit hierin de knoflook, samen met de gemalen gember, laurier, sambal en de fijn gesneden kaffir lime leave.
  3. Voeg sambal, ketjap en suiker toe. Roeg goed door en laat een halve minuut  op staan.
  4. Kieper nu alle frietchips in de pan en schep goed om, tot alles bedekt is. In het begin denk je: dit komt niet goed, het is te weinig! Geen zorgen, gewoon door blijven scheppen. Proef en voeg eventueel nog wat sambal toe.

Ketang is zowel warm als afgekoeld heel erg lekker! Het is wel het lekkerste als je het nog dezelfde dag op eet.

 

Pin deze Ketang!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Ketang recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *