Kidsproof pasta pesto met extra groente

Deel met vrienden en familie

Kidsproof pasta pesto met extra groente is een heerlijke maaltijd voor alle leeftijden. Zonder dat je het direct doorhebt eet je een prima portie groente bij je pasta. Daarnaast ook nog eens te maken in 5 minuten + de tijd die het kost om pasta te koken. Prima idee, toch? Bij Flying Foodie geldt altijd: kidsproof mag nooit betekenen dat het saai wordt!

Kidsproof pasta pesto

Wat maakt deze kidsproof pasta pesto dan ‘kidsproof’?

Bij het opstarten van Flying Foodie Kids deed ik bij meerdere ouders navraag over wat zij nou baby– en kidsproof vonden. Hier kwamen nogal wat verschillende antwoorden uit, maar veel groente was altijd wel een belangrijk onderdeel, naast makkelijk te maken en makkelijk te eten. Nu is smaak, ook van kinderen, natuurlijk erg persoonlijk. In deze kidsproof pasta pesto zitten lekker veel verborgen groente. De doperwten zijn van nature zacht en heel lichtzoet van smaak. Iets waar kinderen gek op zijn. De kleur ligt zo dicht bij pesto, dat je zonder dat je het weet, je ook niet ziet dat de doperwtjes erin zitten.

babyproof pasta pesto
Belangrijk is wel het opletten met zout; er zit natuurlijk al een beetje zout in van de Parmezaan. Dus als je erg jonge kinderen hebt, gebruik hier dan niet teveel van (lees hier meer over zout). Zelf maak ik de pesto zonder zout, zodat onze baby ook al mee kan eten en voeg ik daarna voor onszelf nog een snufje zout en wat extra Parmezaan toe.

Welke pasta gebruiken we voor kidsproof pasta?

De saus in dit recept is heerlijk dik en plakkerig op een goede manier. Dat werkt heel goed met alle soorten pasta’s. Makkelijk aan te passen dus aan de fase waarin je kind zich bevindt of wat hij of zij leuk vindt. Zelf zou ik gaan voor spaghetti of grote schelpen, ellebogen en buisjes. Voor de allerkleinsten werkt macaroni erg goed. Vlindertjes vind ik zelf wat minder goed werken.

Wel is het zo dat voor elke leeftijd volkorenpasta een betere keuze is. Daarnaast heb je tegenwoordig ook steeds meer groente- en peulvruchtenpasta’s. De pasta op de foto is bijvoorbeeld gele linzen pasta. Dat bestaat voor 90% uit linzen. Persoonlijk vind ik dit minder lekker, maar doordat het niet zo flexibel is als ‘gewone’ pasta, breekt het makkelijker af en is het ook voor de kleinsten zonder standjes toch te eten in spaghetti-vorm!

Kidsproof pasta pesto

Kidsproof pasta pesto met extra groente is een heerlijke maaltijd voor alle leeftijden. Zonder dat je het direct doorhebt eet je een prima portie groente bij je pasta. Daarnaast ook nog eens te maken in 5 minuten + de tijd die het kost om pasta te koken. Prima idee, toch? Bij Flying Foodie geldt altijd: kidsproof mag nooit betekenen dat het saai wordt!
Porties 3 porties (volwasse grote)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten

Ingrediënten

  • 200-300 gr pasta (zie blogpost hierboven voor meer informatie)
  • 300 gr doperwtjes (uit het vriesvak)
  • 1 plantje basilicum
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 à 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas

Optioneel, afhankelijk voor wie je kookt

  • zout
  • peper of chili
  • gebakken paddenstoeltjes (onze baby is er gek op!)

Instructies

  • Breng in een grote pan water aan de kook voor de pasta, zoals op de verpakking beschreven is.
    200-300 gr pasta
  • Verwarm de doperwten. Zelf doe ik dit heel lui gewoon in een vergiet en dan bovenop de pan met pasta. Scheelt een pan vies maken en weer water verwarmen. Vinden jou kinderen knoflook nog te scherp? Kook deze dan ook even mee.
    Giet af en plaats in een keukenmachine.
    300 gr doperwtjes, 1 teentje knoflook
  • Voeg basilicum, knoflook, pijnboompitjes, citroensap en 1 eetlepel olie toe aan de doperwten. Maal fijn. Voeg eventueel wat extra olie toe, mocht dit nodig zijn. Proef en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Voeg naar smaak, zout, peper of chili toe.
    1 plantje basilicum, 1 handje geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel citroensap, 1 à 2 eetlepels extra virgin olijfolie, 1 handje geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper of chili
  • Verwarm een brede pan (bijvoorbeeld een koekenpan) op laag vuur en schep hier je pesto mix in. Schep er een goede lepel pastawater bij en roer goed los.
  • Zodra de pasta klaar is schep je deze direct vanuit de kookpan in de koekenpan met pesto. Het aanhangende vocht zorgt ervoor dat je saus goed bindt en plakt aan je pasta. Even doorroeren en je bent klaar om te serveren!
  • Voor de volwassenen of oudere kinderen maak ik deze pasta pesto af met gebakken paddenstoelen en een extra rasp Parmezaan!
    gebakken paddenstoeltjes

Notities

Pesto is heel vergevingsgezind, vandaar dus dat in dit recept hele losse maten staan zoals een handje en een bosje. Proef en pas het naar smaak aan! 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kidsproof

Pin deze Kidsproof pasta pesto met extra groente!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

kidsproof pasta pesto pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close