Kimchi broodjes (Koreaanse fusion)

Deel met vrienden en familie

Kimchi broodjes zijn heerlijke Koreaanse fusion broodjes. Het broodje is een soort kaas-uienbrood, maar in plaats van uien gebruiken we een heerlijke funky kimchi saus.

kimchi broodjes dichtbij

Kimchi broodjes

De kimchi saus die we maken geven het brood een heerlijke smaak, en als er dan ook nog gesmolten kaas bij komt kijken, dan weet je dat je een winnaar in handen hebt. De broodjes zijn zo los al heerlijk, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed beleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een simpele omelet, een zelfgemaakte tonijnsalade of gewoon een laag roomkaas? Deze broodjes doen het ook heel goed als het broodje voor een vlamtosti met pittig gehakt!

kimchi pizza broodjes

Koreaanse Gochujang

Zoals in wel meer Koreaanse recepten (niet alle trouwens!) speelt de gefermenteerde rode peper pasta gochujang een rol in dit gerecht. Deze chilipasta is gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem.

Je vindt gochujang in de meeste Aziatische toko’s. Zelf koop ik hem vaak bij Shilla’s in Amsterdam Buitenveldert, maar ook bij de Amazing Oriental hebben ze hem zeker staan. Steeds vaker vind je het tussen de Aziatische ingrediënten bij grote supermarkten, maar het is nog wel heel erg afhankelijk van de supermarkt.

Je hoeft niet bang te zijn dat je na het kopen van een pot, het nooit meer ergens voor kunt gebruiken, want wij hebben al een heerlijke verzameling met recepten die gochujang gebruiken. Het is daarnaast ook lekker lang houdbaar!

Kimchi broodjes

Kimchi broodjes zijn heerlijke Koreaanse fusion broodjes. Het broodje is een soort kaas-uienbrood, maar in plaats van uien gebruiken we een heerlijke funky kimchi saus.
Porties 6 broodjes
Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten

Kookgerei

  • Laag bakblik / bakplaat
  • Bakpapier
  • Plasticfolie
  • Keukenmachine met deeghaken optioneel

Ingrediënten

Voor de broodjes

  • 250 gr bloem
  • 0.5 theelepel zout
  • 40 ml olijfolie
  • 125 ml melk
  • 0.4 gr gist ongeveer een half zakje
  • 0.5 eetlepel suiker

Kimchi topping

  • 250 gr kimchi
  • 1 eetlepel gochujang
  • 2 stuks lente ui
  • 1 klont boter
  • 0.5 eetlepel bruine suiker

Extra's

  • 1 hand geraspte kaas

Instructies

Deeg maken en laten rijzen

  • Meng het zout en de bloem even kort door elkaar.
    250 gr bloem, 0.5 theelepel zout
  • Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, samen met de suiker. Meng het gist er doorheen en laat even staan, tot het gist actief wordt (het gaat bubbelen).
    125 ml melk, 0.4 gr gist, 0.5 eetlepel suiker
  • Maak een kuiltje in het midden van je bloem en giet hier je melkmengsel en olie bij. Meng er beetje bij beetje bloem doorheen, tot je een plakkerig deeg krijgt.
    40 ml olijfolie
  • Kneed dit soepel. Met de hand ongeveer 10 tot 15 minuten, met een machine met deeghaken veel sneller.
  • Vet een kom in met een beetje olie. Maak een bol van het deeg en leg deze in de kom. Dek af met een stukje plastic folie en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang.

Kimchi saus maken

  • Knijp of snijd je kimchi fijn. Verwarm dit samen met een klant boter, gochujang en bruine suiker in een pan tot het meeste vocht verdampt is en je een dikke saus hebt.
    0.5 eetlepel suiker, 250 gr kimchi, 1 eetlepel gochujang
  • Snijd de lente ui fijn en roer het onderstem, witte gedeelte door de kimchisaus heen. Leg wat van het groene gedeelte apart.
    2 stuks lente ui

Tweede rijs

  • Verdeel het deeg in 6 stukken en bol deze op tot 6 bollen. Leg deze op een bakplaat/bakblik die je met bakpapier bedekt.
  • Druk de bollen plat en verdeel de kimchisaus er over. Laat dit nu, afgedekt met een theedoek, nog 15 tot 20 minuten rijzen.

Afbakken

  • Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius.
  • Bestrooi de broodjes met kaas en groene lente ui en bak ze in het midden van de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Ongeveer 15 tot 23 minuten.
    1 hand geraspte kaas
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, broodje, lunch, Snack
Keuken: fusion, Koreaans
Trefwoord: brood, fusion, hartige taart, kimchi

Pin deze Kimchi broodjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

koreaanse kimchi broodjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close