Kimchi broodjes zijn heerlijke Koreaanse fusion broodjes. Het broodje is een soort kaas-uienbrood, maar in plaats van uien gebruiken we een heerlijke funky kimchi saus.
Kimchi broodjes
De kimchi saus die we maken geven het brood een heerlijke smaak, en als er dan ook nog gesmolten kaas bij komt kijken, dan weet je dat je een winnaar in handen hebt. De broodjes zijn zo los al heerlijk, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed beleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een simpele omelet, een zelfgemaakte tonijnsalade of gewoon een laag roomkaas? Deze broodjes doen het ook heel goed als het broodje voor een vlamtosti met pittig gehakt!
Koreaanse Gochujang
Zoals in wel meer Koreaanse recepten (niet alle trouwens!) speelt de gefermenteerde rode peper pasta gochujang een rol in dit gerecht. Deze chilipasta is gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem.
Je vindt gochujang in de meeste Aziatische toko’s. Zelf koop ik hem vaak bij Shilla’s in Amsterdam Buitenveldert, maar ook bij de Amazing Oriental hebben ze hem zeker staan. Steeds vaker vind je het tussen de Aziatische ingrediënten bij grote supermarkten, maar het is nog wel heel erg afhankelijk van de supermarkt.
Je hoeft niet bang te zijn dat je na het kopen van een pot, het nooit meer ergens voor kunt gebruiken, want wij hebben al een heerlijke verzameling met recepten die gochujang gebruiken. Het is daarnaast ook lekker lang houdbaar!
Pin deze Kimchi broodjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.