Kimchi Fried Rice | Pittige Koreaanse Nasi

Koreaanse Nasi met kimchi en ei
Kimchi Fried Rice is een heerlijke, pittige nasi. De kimchi geeft het gerecht niet alleen heel veel smaak, het is ook nog eens erg gezond. Deze rijstmaaltijd is klaar binnen 30 minuten.

Kimchi fried rice Koreaanse nasi

Ingrediënten Kimchi Fried Rice

120 gr rijst
300 – 350gr Kimchi (gewogen met vocht)
0.5 – 1 eetlepel gochujang
1 theelepel suiker
3 eetlepels kimchi vocht
1 eetlepel sesamolie
1 middelgrote ui
2 lente uitjes
1 blad nori (zeewier)
1 eetlepel sesamzaad

olie om in te bakken

optioneel: gebakken spiegeleitjes

Bereiding

  1. Kook de rijst zoals je dit altijd doet. Ondertussen gaan wij verder met de rest van de ingrediënten.
  2. Plaats de kimchi in een vergiet, laat die goed uitlekken, maar vang het vocht op!
  3. Snipper een uit, snijd de lente uitjes in ringen en knip het blad nori in strookjes (dit gaat veel makkelijker dan snijden).
  4. Meng de gochujang met 3 eetlepels kimchi vocht, sesamolie en wat suiker. Roer dit goed door. Hoe meer gochujang je gebruikt, hoe pittiger je nasi zal worden. Ikzelf gebruik een flinke eetlepel met een kop erop, maar ik zou aanraden te beginnen met een halve, als je nog niet bekend bent met gochujang.
  5. Haal de kimchi uit de vergiet en snijd het grof in repen.
  6. Zorg dat de rijst wat is afgekoeld. Verwarm wat olie in een ruime pan en fruit hierin je ui. Voeg de kimchi toe en bak die 1-2 minuten mee.
  7. Schep alle rijst erbij en roer goed door. Laat dit even meebakken, ongeveer 5 minuten. Het geeft niet als het een klein beetje aanbakt, dan wordt de rijst lekker knapperig. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zwart blakert..
  8. Schep de kimchi fried rice op de borden en besprenkel met sesamzaadjes, lente ui en nori reepjes en eventueel een gebakken spiegelei!

Kimchi fried rice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *