Kimchi Tosti (verslavend lekker!)

Deel met vrienden en familie

Ken jij de Kimchi Tosti al? Dit heerlijke broodje combineert het lekkerste van een tosti, namelijk knapperig geroosterd brood en gesmolten kaas, met het heerlijke fris-zure en pittige en de funky smaak van kimchi! Wij zijn inmiddels verslaafd. Je kunt je voorstellen dat het geen straf was om meerdere keren kimchi tosti’s te moeten eten in onze zoektocht naar de perfecte kimchi tosti!

Heb je na dit recept nog kimchi over? Maak dan ook eens:

Kimchi Tosti

Tips voor de lekkerste Kimchi Tosti

Het maken van een kimchi tosti is zo simpel, dat je het bijna geen recept kunt noemen. Maar omdat ik dit recept meerdere malen heb gemaakt (op zoek naar de lekkerste combinatie), heb ik wel een aantal tips voor jullie. Een kimchi tosti is eigenlijk snel lekker, maar met deze tips ga je van een lekkere, naar een fantastische kimchi tosti!

Het brood

Het brood voor je kimchi tosti moet stevig zijn. Het moet namelijk wel het vocht van de kimchi aan kunnen. Een gewone snee casino wit kan dit niet aan en wordt te sompig. Ik ga liever voor desembrood en zelf koop ik dit meestal bij het Vlaamsch Broodhuys.

Hoewel je niet te dikke plakken wilt, vind ik zelf de standaard snijdikte net te dun en snijd ik dus liever mijn brood zelf. Daar blijft het trouwens ook langer vers van.

Kimchi Tosti

De kimchi

De kimchi moet natuurlijk wel lekkere kimchi zijn. Zelf ben ik fan van de huisgemaakte kimchi’s van de Japans/Koreaanse supermarkt Shilla. Vlak daarna volgt de kimchi van het merk Bibigo. Snijd de kimchi wel wat fijner als het grote stukken zijn. Dit eet makkelijker.

Natuurlijk ook niet onbelangrijk: de kaas

Geen tosti zonder kaas, toch? Je zou denken dat je misschien een stevige, pittige kaas nodig hebt als tegenhanger van de kimchi, maar uit mijn experimenten bleek het tegenovergestelde. Een zachte jonge kaas, die wel nog wat smaak had, bleek perfect. De romigheid van de kaas zorgt voor de perfecte balans bij het knapperige, kruidige en de lichtzure smaak van kimchi. Zelf vond ik de tosti het lekkerste met heerlijke jonge Texelse schapenkaas.

Kimchi Tosti

De lekkerste kimchi tosti is een pan tosti

Tosti’s worden op verschillende manieren gemaakt: in de oven, op een grill of zelfs in een speciaal tosti ijzer. Zelf maak ik een tosti graag in de pan. Ik bak hem dan in een plaatstalen pan. Aangezien we het brood boteren, hoeft er geen extra vet in de pan. Ik zet iets van gewicht op de tosti, zodat deze goed in contact komt met de pan en alles mooi gelijkmatig bruint.

Kimchi Tosti

Ken jij de Kimchi Tosti al? Dit heerlijke broodje combineert het lekkerste van een tosti, namelijk knapperig geroosterd brood en gesmolten kaas, met het heerlijke fris-zure en pittige en de funky smaak van kimchi! Wij zijn inmiddels verslaafd. Je kunt je voorstellen dat het geen straf was om meerdere keren kimchi tosti's te moeten eten in onze zoektocht naar de perfecte kimchi tosti!
Porties 2 tosti's
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken brood (lekker desem brood bijvoorbeeld)
  • boter
  • kimchi
  • kaas
  • 1 teentje knoflook (doormidden gesneden)

Instructies

  • Knijp voorzichtig het overtollige vocht uit kimchi, mocht deze erg nat zijn. Snijd het in reepjes.
  • Besmeer de plakken brood aan de buitenkant met boter en beleg (aan de niet beboterde kant dus) met kaas, kimchi en weer kaas.
  • Bak de tosti's in de pan, tot de kaas gesmolten is en de buitenkant mooi goudbruin en knapperig is.
  • Strijk losjes met de snijkant van het doormidden gesneden teentje knoflook over de geroosterde broodjes.

Notities

In het artikel vind je meerdere tips voor de perfecte kimchi tosti!
Auteur: Mariska
Gang: lunch
Keuken: Koreaans, Westers
Trefwoord: kaas, kimchi, tosti

Pin deze Kimchi Tosti!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kimchi Tosti recept

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close