Kinder Bueno Cookie Dough (eetbaar deeg)

Deel met vrienden en familie

Met deze heerlijke Kinder Bueno Cookie Dough kun je niet alleen je vingers aflikken, maar ook gewoon de hele kom leeg eten. Ik wilde niet zomaar een eetbaar deeg maken, maar een extra lekkere versie. Kinder Bueno is één van mijn lievelingszondes, dus deze combinatie is wat mij betreft hemels!

eetbaar deeg met kinder bueno

Zelf eetbaar deeg maken

Wat is het leukste aan bakken? Juist ja, beslag eten! Wie heeft zich niet eens misselijk gegeten aan beslag? Meestal kan het natuurlijk geen kwaad, maar je kunt het beter niet te vaak doen. Het gevaar van rauwe eieren kennen jullie natuurlijk wel, maar wist je dat in rauwe bloem ook de E. coli bacterie kan zitten? De kans is heel klein, maar kleine kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen daar beter mee oppassen. Zeker als je het in grote getalen gaat eten, zoals bij cookie dough. Gelukkig maak je met dit recept veilig eetbaar deeg, zonder eieren en met bloem die we eerst bakken!

Dat laatste is trouwens helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Gewoon even goed verwarmen in de oven.

Cookie Dough kinder bueno

Eetbaar koekjes deeg

Fan van Cookie Dough? Je kunt er ook heel lekker bonbons van maken. 

Kinder Bueno Cookie Dough

Met deze heerlijke Kinder Bueno Cookie Dough kun je niet alleen je vingers aflikken, maar ook gewoon de hele kom leeg eten. Ik wilde niet zomaar een eetbaar deeg maken, maar een extra lekkere versie. Kinder Bueno is één van mijn lievelingszondes, dus deze combinatie is wat mij betreft hemels! Dit recept maak 5 bolletjes, zelf zit ik na 1 vol.
Porties 5 bollen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

  • Oven

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 100 gr roomboter kamertemperatuur
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 25 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 0.5 theelepel vanille-aroma
  • snufje zout
  • 3 verpakkingen Kinder Bueno

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en schep de bloem in een ovenschaal. Bak de bloem 5 minuten. Schep regelmatig om, zodat het gelijkmatig verwarmt, ongeveer drie keer. Verwijder eventueel gekleurde of verbrandde bloem. Het is namelijk niet de bedoeling dat de bloem verkleurt, dan is het te warm geworden.
  • Meng ondertussen de boter, suiker, vanille-aroma en een snufje zout goed door elkaar. Schep hier tenslotte de gebakken bloem doorheen, tot je een koekjesdeeg krijgt.
  • Haal de Kinder Bueno’s uit hun verpakking, je hebt nu 6 repen. Leg 1 apart, die kun je gebruiken ter decoratie. Snijdt de rest in stukjes en schep deze door je cookie dough heen.
  • Serveer in bolletjes met een stukje bueno bovenop!

Notities

Voor de foto heb ik nog een beetje chocolade gesmolten voor bovenop. Dit is gewoon chocolade, met een mini beetje kokosolie!
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, Snack, Zoetigheid
Keuken: American
Trefwoord: chocolade, makkelijk, zoet

 

Pin deze Kinder Bueno Cookie Dough!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kinder Bueno Cookie Dough pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close