Kip à la Normande is een heerlijk Franse recept met room, appels en cider. Je bereidt deze stoofschotel voornamelijk in de oven, dus dan heb jij ondertussen je handen vrij om met wat anders aan de slag te gaan!
Uiteraard is dit gerecht ideaal als Kerst hoofdgerecht. Ben je op zoek naar meer feestelijke recepten? Bekijk dan zeker onze pagina “Kerstrecepten voor een feestelijk 2023” eens een keer. Daar vind je naast hoofdgerechten, ook voor- en nagerechten om je menu compleet te maken!
Kip à la Normande
Kip à la Normande wordt vaak geserveerd met aardappelen of rijst, maar wij eten het het liefst met stevig, knapperig brood, om de heerlijke saus op te nemen. De combinatie van hartige kip, zoete-zure appels én cider, gecombineerd met room, zorgt voor een rijk en smaakvolle saus, dat de culinaire tradities van Normandië weerspiegelt.
Klassieke Franse stoofschotel
Kip à la Normande is een Franse klassieker en hoort helemaal in het rijtje van bijvoorbeeld Boeuf Bourguignon, Coq au Vin, Steak Tartaar, Aligot en bijvoorbeeld Crème Brûlée.
Behalve boter en room, wat je bijna altijd terugziet in Franse gerechten, vind je in dit Normandische kipgerecht ook appels, appelcider en spekjes terug. Deze smaken zijn kenmerkend voor het regio en geven het gerecht een heerlijke combinatie van hartig, zoet en zuur.
Pin dit recept voor Kip à la Normande!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.