Kip Caprese is een gerecht met kippendijen, tomaat en mozzarella; smaken die elkaar perfect aanvullen. Super makkelijk tover je met een paar simpele ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel.
Kip Caprese is geïnspireerd op de welbekende salade caprese: een klassieker uit de Italiaanse keuken. Je kunt de kip zo eten (koolhydraatarm én een makkelijk eenpansgerecht), dan heb je genoeg voor twee personen. Maar het is ook erg lekker om te combineren met pasta, bijvoorbeeld linguine pasta. Begin dit recept dan met het opzetten van je water voor de pasta. Je hebt dan genoeg voor vier personen.
Ingrediënten Kip Caprese
2-4 personen
4 kippendijen
1 pakje kersttomaatjes
2 teentjes knoflook (geperst)
1 bol mozzarella
10 blaadjes basilicum (ongeveer)
zout, peper en olijfolie
Optioneel: balsamico
Overige benodigdheden: stuk bakpapier, vleeshamer of iets anders zwaars om mee te slaan 🙂
Bereiding
- Leg de kippendijen tussen het bakpapier en sla ze mooi plat. Het makkelijkste gaat dit als je de dijen één voor één doet. Besprenkel royaal met zout.
- Bak de kippendijen aan beide kanten mooi goudbruin met een flinke scheut olijfolie. Zelf doe ik dit vaak in mijn geliefde Creuset pan, maar het kan ook in een hapjespan; zolang er maar een deksel op kan.
- Snijd ondertussen alle tomaatjes doormidden.
- Voeg de tomaten en geperste teentjes knoflook en de helft van de basilicum toe en roer goed door. Bak 5 minuten mee.
- Snijd de mozzarella in vier stukken en leg een plak op elk stuk kip. Plaats een deksel op de pan en laat de mozzarella lekker smelten.
- Serveer met de laatste blaadjes verse basilicum en wat vers gemalen peper. Besprenkel eventueel met wat balsamico.