Kip Cordon Bleu met Panko

Deel met vrienden en familie

Kip Cordon Bleu met Panko is dé klassieker, maar dan met een nog knapperiger korstje. We maken deze Cordon Blue heel makkelijk in de oven. Pak je vleeshamer er maar bij, het is tijd om een stukje kipfilet plat te slaan!

Kip Cordon Bleu uit de oven

Kip Cordon Bleu kun je tegenwoordig heel makkelijk in de supermarkt kopen, maar eerlijk is eerlijk, erg lekker zijn die vaak niet. De kip is niet gekruid (of juist te zout), de ham is van matige kwaliteit en er zit te weinig kaas in. Dat kun je zelf veel beter. We gebruiken panko in plaats van paneermeel, voor een extra knapperig korstje. Het bereiden gaat in de over het makkelijkst, maar je hebt wel de kans dat je korstje niet super bruin wordt. Maakt voor de smaak weinig uit, het is vooral voor het oog. 

Wil je wel graag een mooie bruine korst, dan kun je de panko van tevoren roosteren, voordat je deze om je kip doet. Of je kunt je Kip Cordon Bleu insprayen met olie, voordat deze de oven in gaat. 

Kip Cordon Bleu uit de oven

Wat is de oorsprong van de naam “Cordon Bleu”?

Er gaan verschillende theorieën rond over de oorsprong van de naam. Een ervan is dat deze ontstaan is op de culinaire opleiding met de naam École Le Cordon Bleu. Klinkt wel waarschijnlijk, maar zeker is dat dus niet.  

Raclette Kaas

Voor dit recept heb ik raclette kaas gebruikt. Dit heeft een goede kaassmaak en smelt ook heel er goed. Je kunt ook Zwitserse Emmentaler nemen of gewoon een plakje belegen Goudse kaas, wat jij lekker vindt! Ik heb het zelfs een keertje met brie gemaakt.

Kip Cordon Bleu met Panko

Kip Cordon Bleu met Panko is dé klassieker, maar dan met een nog knapperiger korstje. We maken deze Cordon Blue heel makkelijk in de oven. Pak je vleeshamer er maar bij, het is tijd om een stukje kipfilet plat te slaan!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

  • Bakpapier
  • vleeshamer of een glazen fles, deegroller, of iets anders om mee te slaan.
  • Plasticfolie

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken kaas
  • zout
  • peper
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 flinke handen panko

Optioneel

  • boter
  • spray olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor 180 °C . Bedek een bakplaat met bakpapier. Klop een ei los.
    1 ei
  • Pak een stuk plastic folie en bedek hiermee een kipfilet. Sla de kipfilet nu plat, je mag er best even flink op slaan. Herhaal dit voor alle kipfilets. Bestrooi alle kip met een beetje zout en peper.
    4 kipfilets, peper, zout
  • Leg op elke kipfilet eerst een plak ham en daarop een plak kaas. Rol op tot een strak rolletje. Gebruik eventueel een prikkertje om het vast te zetten, maar meestal heb je deze niet nodig.
    4 plakken ham, 4 plakken kaas
  • Haal de kiprolletjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Leg op de bakplaat. Spray eventueel in met olie of leg wat boter boven op.
    4 flinke handen panko, boter, spray olie
  • Bak gaar in het midden van de oven, ongeveer 25 tot 30 minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: kip, oven

Pin dit recept voor Kip Cordon Bleu met Panko!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip Cordon Bleu uit de oven

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close