Kip Cordon Bleu met Panko is dé klassieker, maar dan met een nog knapperiger korstje. We maken deze Cordon Blue heel makkelijk in de oven. Pak je vleeshamer er maar bij, het is tijd om een stukje kipfilet plat te slaan!
Kip Cordon Bleu uit de oven
Kip Cordon Bleu kun je tegenwoordig heel makkelijk in de supermarkt kopen, maar eerlijk is eerlijk, erg lekker zijn die vaak niet. De kip is niet gekruid (of juist te zout), de ham is van matige kwaliteit en er zit te weinig kaas in. Dat kun je zelf veel beter. We gebruiken panko in plaats van paneermeel, voor een extra knapperig korstje. Het bereiden gaat in de over het makkelijkst, maar je hebt wel de kans dat je korstje niet super bruin wordt. Maakt voor de smaak weinig uit, het is vooral voor het oog.
Wil je wel graag een mooie bruine korst, dan kun je de panko van tevoren roosteren, voordat je deze om je kip doet. Of je kunt je Kip Cordon Bleu insprayen met olie, voordat deze de oven in gaat.
Wat is de oorsprong van de naam “Cordon Bleu”?
Er gaan verschillende theorieën rond over de oorsprong van de naam. Een ervan is dat deze ontstaan is op de culinaire opleiding met de naam École Le Cordon Bleu. Klinkt wel waarschijnlijk, maar zeker is dat dus niet.
Raclette Kaas
Voor dit recept heb ik raclette kaas gebruikt. Dit heeft een goede kaassmaak en smelt ook heel er goed. Je kunt ook Zwitserse Emmentaler nemen of gewoon een plakje belegen Goudse kaas, wat jij lekker vindt! Ik heb het zelfs een keertje met brie gemaakt.
Pin dit recept voor Kip Cordon Bleu met Panko!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.