Kip Fajita is een heerlijk en smaakvol gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Mexicaanse keuken. Het staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en levendige smaken. Door de kipfilet te vervangen door dijen wordt het niet alleen nog lekkerder, we kunnen er zo ook heel makkelijk een traybake van maken. Of je nou een Mexicaans feestje wilt organiseren of gewoon zin hebt in iets anders voor het avondeten: deze kip fajita is een geweldige optie. Het is een gerecht dat makkelijk te bereiden is en dus uitermate geschikt is voor een doordeweekse avond!
Kip Fajita’s
Het leuke aan kip fajita is dat het geserveerd wordt met warme tortilla’s, zodat je je eigen fajita’s kunt samenstellen. Je kunt de kip en groenten in de tortilla rollen, samen met andere heerlijke toppings, zoals guacamole, zure room, salsa en verse koriander. Zo eet iedereen precies wat hij lekker vindt en het zorgt ervoor dat het gerecht binnen 30 minuten op tafel kan staan.
Kip fajita is niet alleen lekker, het is ook een voedzaam gerecht. Kip zit boordevol eiwitten, terwijl de groenten een goede bron zijn van vitamines en vezels. Het is dus een gezonde keuze voor een smaakvolle maaltijd!
Traybake
Traditioneel bestaat kip fajita uit dungesneden stukjes kipfilet, die worden gemarineerd in een pittige kruidenmix, met daarin komijn, paprika, knoflook en chili. De kip wordt vervolgens snel gebakken of gegrild, samen met reepjes paprika en ui. Dit zorgt voor een kleurrijk en smaakvol geheel. Wij gaan wisselen de filet alleen om met kippendijen en gooien alles op een plaat. 20 minuten in de oven en je bent klaar om te smullen. Ondertussen kun je zelf nog een smaakvolle tomatensalsa maken, maar je kunt ook gaan voor guacamole of een simpele pico de gallo.
Pin dit recept voor een Kip Fajita traybake!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.