Kip Kerrie Salade

Deel met vrienden en familie

Kip Kerrie Salade is een populaire keuze voor op brood, een cracker of bijvoorbeeld toast tijdens de lunch of bij de borrel. Een echte klassieker die je heel makkelijk zelf maakt. Met dit recept overtreft jouw kip kerrie salade de voorverpakte versies uit de supermarkt. Lees verder hoe je deze fan-tas-tisch lekkere salade kunt maken, met wat tips ter variatie!

Zelf gemaakte Kip Kerrie salade op een cracker

Kip kerrie salade voor op brood

Kip kerrie salade combineert lekker sappige kip en knapperig fris fruit (in ons geval appel) met een kruidige kerriesaus. Vaak wordt de kip gekookt, maar aangezien we zelf aan de slag gaan, bakken we de kip;  het liefst in een heel dun laagje bloem, zodat de kip extra knapperig wordt en de saus er goed aan blijft pakken.

Met ons recept maak je een winnaar van een salade! We zijn reuze benieuwd naar jouw ervaringen en creaties, dus deel je ervaringen en variaties in de reacties.

Lekkere variaties

Het leuke aan zelf koken is dat je het recept naar eigen smaak kunt aanpassen. Alvast wat lekkere variatietips:

  • Ander fruit: probeer eens ananas of stukjes paprika, in plaats van appel
  • Gezondere versie: gebruik alleen Griekse yoghurt, in plaats van mayonaise, voor een lichtere salade
  • Spicy: voeg wat cayennepeper toe voor een lekkere pittige kip kerrie salade

Kip Kerrie Salade

Kip Kerrie Salade is een populaire keuze voor op brood, een cracker of bijvoorbeeld toast tijdens de lunch of bij de borrel. Een echte klassieker die je heel makkelijk zelf maakt. Met dit recept overtreft jouw kip kerrie salade de voorverpakte versies uit de supermarkt. Lees verder hoe je deze fan-tas-tisch lekkere salade kunt maken, met wat tips ter variatie!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 dikke kipfilet
  • 1 handje bloem optioneel
  • zout
  • neutrale olie
  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 kleine appel fris zuur

Instructies

  • Optionele extra stap:
    Leg een kipfilet op een snijplank en bedek met plasticfolie. Sla de filet met een vleeshamer (of ander zwaar object) plat tot ongeveer 1 cm dik. Besprenkel beide kanten met een snuf zout.
    Haal de kipfilet door de bloem en schud daarna overtollig bloem af.
    1 dikke kipfilet, 1 handje bloem, zout
  • Bak de kipfilet in de koekenpan aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Roer de mayonaise, yoghurt en kruiden door elkaar.
    3-4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel kerriepoeder, 0.5 theelepel kurkuma, 1 snuf zwarte peper
  • Snijd de kipfilet en appel in reepjes en roer deze door de kerriesaus heen.
    1 kleine appel, neutrale olie
  • Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper.
    1 snuf zwarte peper, zout
Auteur: Mariska
calorieën: 159kcal
Gang: borrel, lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: broodsalade, kerrie

Nutrition

Calorieën: 159kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 13g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 59mg | Potassium: 111mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Kip Kerrie Salade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip Kerrie salade voor op brood

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close