Kip met zongedroogde tomaten marinade

Kip met tomatentapenade

Zongedroogde tomaten marinade is een perfecte toevoeging aan een stukje kip. Weet je waar ik nou echt van hou? Super smaakvol eten, dat makkelijk te bereiden is. Natuurlijk vind ik het leuk om mezelf uren uit te sloven in de keuken, maar niet door de weeks. Zeker niet met de huidige temperaturen. Toevallig creëerde ik dit gerecht. Heel simpel en heel erg smaakvol. Het resultaat was nog vele malen lekkerder dan ik had verwacht.

Soms zit het niet mee. Soms zit het gewoon irritant tegen. Dinsdagavond kwam ik thuis en ging meteen aan de slag met het avondeten; aardappeltjes uit de oven en gegrilde wilde perziksalade. Absoluut geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus het kwam mooi uit dat ik alles al in huis had. Nou, mooi niet dus! Mijn aardappelen stonken een uur in de wind en mijn wilde perziken waren knapperig in plaats van sappig. Koppig als altijd besloot ik niet naar de supermarkt te gaan, maar gewoon te proberen iets te maken van wat ik in huis had.

Ingrediënten Kip met zongedroogde tomaten marinade

100 gr zongedroogde tomaten
2 eetlepels verse peterselie
schil van een halve citroen
2 teentjes knoflook
olijfolie
4 kippendijtjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Plaats alle ingrediënten op de kippendijen na in de foodprocessor of blender en draai totdat je een pasta krijgt. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het een smeuïg geheel te krijgen.
  3. Verhit wat olie in de pan en schroei de kip goed dicht aan beide kanten.
  4. Meng de kip goed door je zongedroogde tomaten mix. Leg de kip in een ovenschaal. Eventueel overgebleven zongedroogde tomaten mix schep je bovenop de kip.
  5. Plaats de kip ongeveer 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Met behulp van een kookthermometer kun je makkelijk bepalen of de kip gaar is. Zodra de kip 73 graden Celsius heeft bereikt, mag hij uit de oven.

Deze kip is echt heerlijk en zo smaakvol. Heerlijk bij zowel aardappeltjes uit de oven, als bij een simpele pasta. Wij aten hem met pasta met Parmezaan en citroen <3

 

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *